AH Excellent verspakket mosterdsoep
Lekker makkelijk: zelfgemaakt verse mosterdsoep! Extra makkelijk: alles wat je nodig hebt in één verspakket! Lekker met (vega)spekjes en/of geroosterde hazelnoten.
35 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Snijd een kwart van de preien in dunne halve ringen en zet weg voor later gebruik. Snijd de rest van de preien in stukken. Schil de aardappel, winterpeen en knolselderij dun en snijd in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep 3 el slagroom uit het bakje en zet weg voor de garnering van de soep.
Verhit de olijfolie in een soeppan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, stukken prei, aardappel, winterpeen en knolselderij 3 min. op hoog vuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op laag vuur. Voeg de spekreepjes toe, zet het vuur naar hoog en bak de spek in 3 – 5 min. knapperig en bruin. Voeg de dunne halve ringen prei toe en haal de pan van het vuur.
Voeg de rest van de slagroom en het zakje mosterdsaus toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Schep de soep in kommen en garneer met de gebakken spekreepjes met prei en de achtergehouden slagroom.
AH Excellent verspakket mosterdsoep
Lekker makkelijk: zelfgemaakt verse mosterdsoep! Extra makkelijk: alles wat je nodig hebt in één verspakket! Lekker met (vega)spekjes en/of geroosterde hazelnoten.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een kwart van de preien in dunne halve ringen en zet weg voor later gebruik. Snijd de rest van de preien in stukken. Schil de aardappel, winterpeen en knolselderij dun en snijd in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep 3 el slagroom uit het bakje en zet weg voor de garnering van de soep.
Verhit de olijfolie in een soeppan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, stukken prei, aardappel, winterpeen en knolselderij 3 min. op hoog vuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op laag vuur. Voeg de spekreepjes toe, zet het vuur naar hoog en bak de spek in 3 – 5 min. knapperig en bruin. Voeg de dunne halve ringen prei toe en haal de pan van het vuur.
Voeg de rest van de slagroom en het zakje mosterdsaus toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Schep de soep in kommen en garneer met de gebakken spekreepjes met prei en de achtergehouden slagroom.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Excellent mosterdsoep verspakket
125 ml verse slagroom
2 el milde olijfolie
1¼ l water
125 g spekreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer