AH Excellent verspakket geroosterde tomatensoep met basilicumroom
Verse geroosterde tomatensoep met room en een touch basilicum, helemaal zelf gemaakt met een handig AH verspakket.
40 min. bereiden / 15 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de cherrytomaten, snijd de winterpeen en romatomaten in stukken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
Meng de kruidenmix met 2 el water, laat even wellen en meng met ⅓ van de olijfolie.
Meng (per verspakket) 1 el van de kruidenpasta met de cherrytomaten, doe deze in een ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen 5 min. op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op hoog vuur.
Voeg de romatomaat, de rest van het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Meng de kookroom (naar smaak) met de overige kruidenpasta.
Schep de soep in de kommen, schep hierop de basilicumroom (eventueel in een swirl), verdeel de cherrytomaten over de kommen en bestrooi met het basilicum.
AH Excellent verspakket geroosterde tomatensoep met basilicumroom
Verse geroosterde tomatensoep met room en een touch basilicum, helemaal zelf gemaakt met een handig AH verspakket.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de cherrytomaten, snijd de winterpeen en romatomaten in stukken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.
Meng de kruidenmix met 2 el water, laat even wellen en meng met ⅓ van de olijfolie.
Meng (per verspakket) 1 el van de kruidenpasta met de cherrytomaten, doe deze in een ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen 5 min. op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op hoog vuur.
Voeg de romatomaat, de rest van het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Meng de kookroom (naar smaak) met de overige kruidenpasta.
Schep de soep in de kommen, schep hierop de basilicumroom (eventueel in een swirl), verdeel de cherrytomaten over de kommen en bestrooi met het basilicum.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH Excellent geroosterde tomatensoep verspakket
15 g verse basilicum
2 el water
3 el milde olijfolie
1 l water
Dit heb je nodig
staafmixer