Knakworstvuurpijl
Smullend een nieuw jaar in met deze lekker gezellige vuurwerkpijlen van worstjes en bladerdeeg met kaas en komkommer. Gelukkig nieuwjaar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de ontdooide bladerdeegplakjes elk in 10 gelijke reepjes. Giet de knakworstjes af en dep droog met keukenpapier.
Maak met 2 reepjes bladerdeeg 1 lange reep en wikkel in een spiraal om een knakworstje, zodat je nog een beetje van het worstje ziet. Maak zo ook de rest van de knakworstjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met (losgeklopt) ei. Bak in 20-25 min. lichtbruin en knapperig.
Snijd ondertussen 5 plakken van 3 cm dik van de komkommer en snijd uit elke plak een driehoek. Snijd van het stuk kaas een stuk van 4 x 11 cm en verwijder de korst. Snijd het stuk in 3 gelijke blokjes en halveer elk blokje diagonaal zodat je 6 kaas-driehoekjes hebt (1 driehoekje gebruik je niet).
Haal de knakworstjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Prik de satéprikkers in de lengte in de worstjes zodat deze 2 cm boven het worstje uitsteken. Prik de komkommerdriehoekjes met de punt naar boven op 5 worstjes en de kaasdriehoekjes op de andere 5.
Knakworstvuurpijl
Smullend een nieuw jaar in met deze lekker gezellige vuurwerkpijlen van worstjes en bladerdeeg met kaas en komkommer. Gelukkig nieuwjaar!
null porties
125 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de ontdooide bladerdeegplakjes elk in 10 gelijke reepjes. Giet de knakworstjes af en dep droog met keukenpapier.
Maak met 2 reepjes bladerdeeg 1 lange reep en wikkel in een spiraal om een knakworstje, zodat je nog een beetje van het worstje ziet. Maak zo ook de rest van de knakworstjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met (losgeklopt) ei. Bak in 20-25 min. lichtbruin en knapperig.
Snijd ondertussen 5 plakken van 3 cm dik van de komkommer en snijd uit elke plak een driehoek. Snijd van het stuk kaas een stuk van 4 x 11 cm en verwijder de korst. Snijd het stuk in 3 gelijke blokjes en halveer elk blokje diagonaal zodat je 6 kaas-driehoekjes hebt (1 driehoekje gebruik je niet).
Haal de knakworstjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Prik de satéprikkers in de lengte in de worstjes zodat deze 2 cm boven het worstje uitsteken. Prik de komkommerdriehoekjes met de punt naar boven op 5 worstjes en de kaasdriehoekjes op de andere 5.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 plakjes diepvries bladerdeeg
10 varkensknakworsten uit blik
1 middelgroot ei
½ komkommer
125 g jong belegen 48+ kaas
Dit heb je nodig
bakkwast
bakplaat
bakpapier
satéprikkers