Tagliatelle met pesto, courgette en rucola
Pasta pesto is altijd een goed idee, toch? Maak 'm met volkoren tagliatelle en lekker veel groente; al in een kwartiertje klaar!
Aan de slag
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen, snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. tot goudbruin en gaar.
Snijd de tomaatjes doormidden. Voeg toe aan de courgette en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur. Snijd de mozzarella in blokjes.
Giet de pasta af (vang wat kookvocht op) en meng de pesto en rucola erdoor, met 2 el pastawater (per 4 personen). Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de groente en mozzarella erover.
Tagliatelle met pesto, courgette en rucola
Pasta pesto is altijd een goed idee, toch? Maak 'm met volkoren tagliatelle en lekker veel groente; al in een kwartiertje klaar!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen, snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. tot goudbruin en gaar.
Snijd de tomaatjes doormidden. Voeg toe aan de courgette en ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur. Snijd de mozzarella in blokjes.
Giet de pasta af (vang wat kookvocht op) en meng de pesto en rucola erdoor, met 2 el pastawater (per 4 personen). Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de groente en mozzarella erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
300 g verse biologische volkoren tagliatelle
2 el milde olijfolie
1 courgette
250 g cherrytomaten
125 g mozzarella
85 g groene pesto
60 g rucola