Koolrolletjes met gehakt, taugé en gebakken paprika
Vul deze koolrolletjes met gehakt, taugé en gebakken paprika. Kleurrijk op je bord en ook nog eens keto. Met de smaak van sojasaus en gember is het helemaal af.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng het gehakt met de taugé, knoflook, gember, sojasaus, peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel in 6 delen (per 2 personen).
Was de blaadjes kool en dep goed droog met keukenpapier. Snijd het harde gedeelte van de bladeren eraf. Leg een blaadje kool voor je op het werkblad. Leg het gehaktmengsel aan de onderzijde van het blad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Vouw de punten over elkaar. Herhaal met de rest van de blaadjes kool en het gehaktmengsel.
Breng een pan water aan de kook en zet het stoommandje met bakpapier op de bodem erop. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de stoommand en laat in 10-12 min. gaar stomen.
Snijd ondertussen de paprika in dunne repen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paprika 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pinda’s fijn. Serveer de koolrolletjes samen met de paprika en bestrooi met de pinda’s.
Koolrolletjes met gehakt, taugé en gebakken paprika
Vul deze koolrolletjes met gehakt, taugé en gebakken paprika. Kleurrijk op je bord en ook nog eens keto. Met de smaak van sojasaus en gember is het helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Meng het gehakt met de taugé, knoflook, gember, sojasaus, peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel in 6 delen (per 2 personen).
Was de blaadjes kool en dep goed droog met keukenpapier. Snijd het harde gedeelte van de bladeren eraf. Leg een blaadje kool voor je op het werkblad. Leg het gehaktmengsel aan de onderzijde van het blad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Vouw de punten over elkaar. Herhaal met de rest van de blaadjes kool en het gehaktmengsel.
Breng een pan water aan de kook en zet het stoommandje met bakpapier op de bodem erop. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de stoommand en laat in 10-12 min. gaar stomen.
Snijd ondertussen de paprika in dunne repen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paprika 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pinda’s fijn. Serveer de koolrolletjes samen met de paprika en bestrooi met de pinda’s.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
10 g verse gember
200 g half-om-halfgehakt
60 g taugé
1 el sojasaus
6 blaadjes Chinese kolen
1 rode paprika
1½ el milde olijfolie
20 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
stoommandje
bakpapier