Roerbak met gehakt, rodekool, peen en taugé
Schep je bord maar vol met kruidig gehakt, frisse rodekool, peen en taugé. Maak 't af met koriander en limoenrasp. Extra fijn: deze roerbak is paleo en budgetproof!
Aan de slag
Schil en rasp de winterpeen. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep uit de pan maar laat het bakvet achter in de pan.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de gember en bosui 2 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, rode kool, peen toe en bak 3 min. mee. Voeg het gehakt en de taugé toe en verwarm 1 min. door.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de halve vrucht in parten. Snijd de koriander fijn.
Voeg de koriander en limoenrasp toe en breng op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zeezout. Serveer de roerbak met een partje limoen.
Roerbak met gehakt, rodekool, peen en taugé
Schep je bord maar vol met kruidig gehakt, frisse rodekool, peen en taugé. Maak 't af met koriander en limoenrasp. Extra fijn: deze roerbak is paleo en budgetproof!
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de winterpeen. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep uit de pan maar laat het bakvet achter in de pan.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de gember en bosui 2 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, rode kool, peen toe en bak 3 min. mee. Voeg het gehakt en de taugé toe en verwarm 1 min. door.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de halve vrucht in parten. Snijd de koriander fijn.
Voeg de koriander en limoenrasp toe en breng op smaak met de sesamolie, peper en eventueel zeezout. Serveer de roerbak met een partje limoen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g winterpenen
200 g rodekolen
15 g verse gember
1 teen knoflook
2 bosuien
2 el milde olijfolie
150 g half-om-halfgehakt
75 g taugé
½ limoen
7½ g verse koriander
½ tl sesamolie