Kabeljauw uit de oven met groene asperges en bloemkoolpuree
Groene asperges combineer je het beste met kabeljauw uit de oven. Serveer op een bedje van bloemkoolpuree en tada: je ketoproof hoofdgerecht is klaar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Snijd de dille en peterselie fijn. Meng ⅔ van de olie met een ½ el citroensap (per 2 personen), ½ tl -rasp (per 2 personen), peterselie, ⅔ van de dille, peper en eventueel zout.
Verdeel de asperges en vis over de ovenschaal en besmeer de vis met de kruidenolie. Bak gaar in de oven in 15-20 min.
Snijd ondertussen de bloemkool fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de sjalot, knoflook en bloemkool 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de melk toe, doe de deksel op de pan en kook 10-12 min. op middelhoog vuur gaar.
Doe in een keukenmachine en mix tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over platte borden en verdeel de groene asperges, kabeljauw en citroenpartjes erover. Hak de amandelen grof en bestrooi samen met de rest van de dille erover.
Kabeljauw uit de oven met groene asperges en bloemkoolpuree
Groene asperges combineer je het beste met kabeljauw uit de oven. Serveer op een bedje van bloemkoolpuree en tada: je ketoproof hoofdgerecht is klaar!
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.
Snijd de dille en peterselie fijn. Meng ⅔ van de olie met een ½ el citroensap (per 2 personen), ½ tl -rasp (per 2 personen), peterselie, ⅔ van de dille, peper en eventueel zout.
Verdeel de asperges en vis over de ovenschaal en besmeer de vis met de kruidenolie. Bak gaar in de oven in 15-20 min.
Snijd ondertussen de bloemkool fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de sjalot, knoflook en bloemkool 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de melk toe, doe de deksel op de pan en kook 10-12 min. op middelhoog vuur gaar.
Doe in een keukenmachine en mix tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over platte borden en verdeel de groene asperges, kabeljauw en citroenpartjes erover. Hak de amandelen grof en bestrooi samen met de rest van de dille erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse groene asperges
1 citroen
7½ g verse dille
7½ g verse platte peterselie
3 el milde olijfolie
2 verse kabeljauwhaasjes
400 g bloemkolen
1 sjalot
1 teen knoflook
150 ml volle melk
25 g gezouten amandelen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
keukenmachine