Ossenhaasbrochettes
bewaar
bewaar

Ossenhaasbrochettes

Brochette betekent in het Frans 'pen om vlees aan te roosteren', en dat is precies wat we met deze ossenhaasbrochettes gedaan hebben. Lekker met knoflookolie en een zelfgemaakte pepersaus.

20 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ossenhaas in stukken van 2 cm. Kruid het vlees met peper en eventueel zout. Laat 30 min. rusten buiten de koelkast.

Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de knoflook met ⅓ van de olie en schep de olie door het vlees. Rijg het vlees aan prikkers.

Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de brochettes in 2-3 min rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

Maak ondertussen bouillon van het hete water en het kwart bouillonblokje. Verwarm de koekenpan met het bakvet opnieuw en laat de boter erin smelten. Roer de bloem erdoor en laat 2 min. garen. Voeg in scheuten, al roerend, de bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Meng de peperkorrels erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de ossenhaasbrochettes met de saus.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ossenhaasbrochettes

Brochette betekent in het Frans 'pen om vlees aan te roosteren', en dat is precies wat we met deze ossenhaasbrochettes gedaan hebben. Lekker met knoflookolie en een zelfgemaakte pepersaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig