Ossenhaasbrochettes
Brochette betekent in het Frans 'pen om vlees aan te roosteren', en dat is precies wat we met deze ossenhaasbrochettes gedaan hebben. Lekker met knoflookolie en een zelfgemaakte pepersaus.
Aan de slag
Snijd de ossenhaas in stukken van 2 cm. Kruid het vlees met peper en eventueel zout. Laat 30 min. rusten buiten de koelkast.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de knoflook met ⅓ van de olie en schep de olie door het vlees. Rijg het vlees aan prikkers.
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de brochettes in 2-3 min rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Maak ondertussen bouillon van het hete water en het kwart bouillonblokje. Verwarm de koekenpan met het bakvet opnieuw en laat de boter erin smelten. Roer de bloem erdoor en laat 2 min. garen. Voeg in scheuten, al roerend, de bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Meng de peperkorrels erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de ossenhaasbrochettes met de saus.
Ossenhaasbrochettes
Brochette betekent in het Frans 'pen om vlees aan te roosteren', en dat is precies wat we met deze ossenhaasbrochettes gedaan hebben. Lekker met knoflookolie en een zelfgemaakte pepersaus.
bijgerecht
null porties
120 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ossenhaas in stukken van 2 cm. Kruid het vlees met peper en eventueel zout. Laat 30 min. rusten buiten de koelkast.
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Meng de knoflook met ⅓ van de olie en schep de olie door het vlees. Rijg het vlees aan prikkers.
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de brochettes in 2-3 min rondom goudbruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
Maak ondertussen bouillon van het hete water en het kwart bouillonblokje. Verwarm de koekenpan met het bakvet opnieuw en laat de boter erin smelten. Roer de bloem erdoor en laat 2 min. garen. Voeg in scheuten, al roerend, de bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Meng de peperkorrels erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de ossenhaasbrochettes met de saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g ossenhazen
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
200 ml heet water
¼ runderbouillonblokje
10 g ongezouten roomboter
10 g tarwebloem
1 el groene peperkorrels
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm