Tortilla-ibericoham-pinchos
Tortilla kennen we natuurlijk ook al als onderdeel van tapas. Maar ook als pincho doet het Spaanse aardappelomelet het goed! Combineer met ibericoham, prikker erdoor en je pincho is klaar.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 10 min. Schep af en toe om, maar houd de schijfjes heel. Voeg na 5 min. de ui toe. Klop ondertussen de eieren los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de koekenpan en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan. Keer de tortilla na 8 min. om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles vlug om, nu ligt de ongebakken kant onderop. Duw de randjes nog een beetje aan met de spatel. Bak de tortilla nog 2 min., schuif op een bord en laat 5 min. rusten voor het aansnijden.
Snijd de tortilla in 8 puntjes (per tortilla). Beleg de sneetjes stokbrood met de tortillapuntjes. Rol de plakjes ham losjes op, steek op de cocktailprikkers en prik door de tortilla in het brood.
Tortilla-ibericoham-pinchos
Tortilla kennen we natuurlijk ook al als onderdeel van tapas. Maar ook als pincho doet het Spaanse aardappelomelet het goed! Combineer met ibericoham, prikker erdoor en je pincho is klaar.
null porties
140 kcal
35 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 10 min. Schep af en toe om, maar houd de schijfjes heel. Voeg na 5 min. de ui toe. Klop ondertussen de eieren los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de koekenpan en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan. Keer de tortilla na 8 min. om met behulp van een bord: schuif de tortilla uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de tortilla en keer alles vlug om, nu ligt de ongebakken kant onderop. Duw de randjes nog een beetje aan met de spatel. Bak de tortilla nog 2 min., schuif op een bord en laat 5 min. rusten voor het aansnijden.
Snijd de tortilla in 8 puntjes (per tortilla). Beleg de sneetjes stokbrood met de tortillapuntjes. Rol de plakjes ham losjes op, steek op de cocktailprikkers en prik door de tortilla in het brood.
bereidingstip:
resttip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g vastkokende aardappelen
100 g middelgrote uien
3 el milde olijfolie
4 scharreleieren
8 sneetjes ambachtelijke baguettes
8 plakjes Iberico ham
Dit heb je nodig
cocktailprikkers