Tortilla
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng eventueel op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig. Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng op smaakt met peper en zout.
Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee. Schenk de geklopte eieren erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen. Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 4 min. Snijd de tortilla in punten.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Tortilla
null personen
370 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng eventueel op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig. Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng op smaakt met peper en zout.
Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee. Schenk de geklopte eieren erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen. Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 4 min. Snijd de tortilla in punten.
combinatietip:
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
8 el traditionele olijfolie
6 middelgrote eieren