Baked oats
Baked oats kost je maar 10 minuten om klaar te maken. Daarna doet de oven de rest. In dit recept met banaan, bosbessen en pecannoten, maar je kan eindeloos variëren met fruitsoorten en specerijen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe het citroensap met de havermout, bananen, eieren, bakpoeder, kaneel en honing in een blender en maal glad.
Meng de bosbessen met de rietsuiker en het citroenrasp. Hak de pecannoten grof. Doe het havermoutmengsel in een kom en spatel er de bessen en noten door.
Vet de schaaltjes in met de olie. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak in ca. 25 min. lichtbruin en gaar. Laat 3 minuten afkoelen en eet warm.
Baked oats
Baked oats kost je maar 10 minuten om klaar te maken. Daarna doet de oven de rest. In dit recept met banaan, bosbessen en pecannoten, maar je kan eindeloos variëren met fruitsoorten en specerijen.
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe het citroensap met de havermout, bananen, eieren, bakpoeder, kaneel en honing in een blender en maal glad.
Meng de bosbessen met de rietsuiker en het citroenrasp. Hak de pecannoten grof. Doe het havermoutmengsel in een kom en spatel er de bessen en noten door.
Vet de schaaltjes in met de olie. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak in ca. 25 min. lichtbruin en gaar. Laat 3 minuten afkoelen en eet warm.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
150 g havermout
2 rijpe bananen
2 middelgrote eieren
1 el bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
4 honing
120 g diepvries bosbesssen
2 el rietsuiker
80 g pecannoten
½ el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
blender
ovenvaste schaaltjes (Ø 10 cm)