Kabeljauw uit de oven van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: Krieltjes, cherrytomaatjes en kappertjes in de oven met kabeljauw. Top af met romige Hollandaisesaus en serveer met een spinazie-paprikasalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes in een ovenschaal, schep de olijfolie erdoor en bestrooi met peper. Rooster de krieltjes in de oven in ongeveer 20 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.
Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal bovenop de krieltjes, de kappertjes en de cherrytomaatjes. Bak nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Maak ondertussen de verse spinazie-paprikasalade. Snijd de gele paprika in stukken en meng met de babyspinazie, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn.
Verwarm de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar.
Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Serveer met de salade.
Kabeljauw uit de oven van Maggi (advertentie)
Koken met Maggi: Krieltjes, cherrytomaatjes en kappertjes in de oven met kabeljauw. Top af met romige Hollandaisesaus en serveer met een spinazie-paprikasalade.
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes in een ovenschaal, schep de olijfolie erdoor en bestrooi met peper. Rooster de krieltjes in de oven in ongeveer 20 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.
Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauwfilet in de ovenschaal bovenop de krieltjes, de kappertjes en de cherrytomaatjes. Bak nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Maak ondertussen de verse spinazie-paprikasalade. Snijd de gele paprika in stukken en meng met de babyspinazie, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn.
Verwarm de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar.
Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Serveer met de salade.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g krieltjes
1 el milde olijfolie
350 g cherrytomaten
2 el kappertjes
350 g kabeljauwfilets
100 g babyspinazie
1 gele paprika
1 el extra vierge olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 fles Maggi Hollandaisesaus
Dit heb je nodig
ovenschaal