Zalm Wellington met Boursin Sjalot & Bieslook (advertentie)
Koken met Boursin: Maak indruk op je gasten met dit spectaculaire hoofdgerecht! Deze zalm Wellington is namelijk perfect voor ieder diner. Heerlijk door de combinatie met spinazie en roomkaas.
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Voeg, wanneer de sjalot zacht is, de knoflook en spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd aanrecht en verdeel de helft van de spinazie in het midden. Leg hier de zalm op, breng op smaak met peper en zout, en smeer in met de Boursin. Verdeel de rest van de spinazie hier overheen.
Vouw dan dicht als een pakketje. Snijd eventueel de overlappende delen bladerdeeg weg, je kunt dit gebruiken om de bovenkant mee te versieren. Zorg dat alle naden goed gesloten zijn en keer het pakketje om zodat de naadkant aan de onderkant ligt.
Klop het ei los. Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bak 20 à 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat 5 minuten rusten en snijd vervolgens in plakken.
Zalm Wellington met Boursin Sjalot & Bieslook (advertentie)
Koken met Boursin: Maak indruk op je gasten met dit spectaculaire hoofdgerecht! Deze zalm Wellington is namelijk perfect voor ieder diner. Heerlijk door de combinatie met spinazie en roomkaas.
null personen
830 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Voeg, wanneer de sjalot zacht is, de knoflook en spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd aanrecht en verdeel de helft van de spinazie in het midden. Leg hier de zalm op, breng op smaak met peper en zout, en smeer in met de Boursin. Verdeel de rest van de spinazie hier overheen.
Vouw dan dicht als een pakketje. Snijd eventueel de overlappende delen bladerdeeg weg, je kunt dit gebruiken om de bovenkant mee te versieren. Zorg dat alle naden goed gesloten zijn en keer het pakketje om zodat de naadkant aan de onderkant ligt.
Klop het ei los. Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bak 20 à 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat 5 minuten rusten en snijd vervolgens in plakken.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
1 rol vers bladerdeeg
600 g verse zalmfilets
150 g Boursin sjalot en bieslook
1 middelgroot scharrelei