Mini zalm-Wellington
Maak deze kerstklassieker ook eens in een minivariant. Inpakken maar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de dille en peterselie grof. Doe 1 tl citroenrasp (per 8 personen), de dille en de helft van de peterselie met de roomkaas, knoflook en kappertjes in de hoge beker en pureer fijn met de staafmixer.
Snijd de zalmfilet in 8 gelijke stukken (per 8 personen). Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 rechthoeken (per 8 personen).
Besmeer elk stuk bladerdeeg met 1-2 tl roomkaasmengsel, houd rondom een rand vrij. Leg een stuk zalm erop. Vouw het deeg over de zalm, snijd het deeg max. 1 cm bij als het te veel overlapt. Druk de randen goed aan. Leg de Wellingtons met de naadkant onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Bak ze in 10-15 min. in de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Laat iets afkoelen en snijd fijn.
Meng de spinazie met de yoghurt, een ½ el citroensap (per 8 personen) en de rest van de peterselie. Verdeel over een bord en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de zalm Wellington met de saus.
Mini zalm-Wellington
Maak deze kerstklassieker ook eens in een minivariant. Inpakken maar!
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de dille en peterselie grof. Doe 1 tl citroenrasp (per 8 personen), de dille en de helft van de peterselie met de roomkaas, knoflook en kappertjes in de hoge beker en pureer fijn met de staafmixer.
Snijd de zalmfilet in 8 gelijke stukken (per 8 personen). Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 rechthoeken (per 8 personen).
Besmeer elk stuk bladerdeeg met 1-2 tl roomkaasmengsel, houd rondom een rand vrij. Leg een stuk zalm erop. Vouw het deeg over de zalm, snijd het deeg max. 1 cm bij als het te veel overlapt. Druk de randen goed aan. Leg de Wellingtons met de naadkant onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Bak ze in 10-15 min. in de oven goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Laat iets afkoelen en snijd fijn.
Meng de spinazie met de yoghurt, een ½ el citroensap (per 8 personen) en de rest van de peterselie. Verdeel over een bord en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de zalm Wellington met de saus.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
7½ g verse dille
15 g verse platte peterselie
50 g roomkaas
1 teen knoflook
1 el kappertjes
300 g verse zalmfilets
270 g vers bladerdeeg
1 wit scharrelei
2 tl olijfolie extra vierge
50 g babyspinazie
50 g Griekse yoghurt 10%
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakpapier
bakkwast