Mini zalm-Wellington
bewaar
bewaar

Mini zalm-Wellington

Maak deze kerstklassieker ook eens in een minivariant. Inpakken maar!

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de dille en peterselie grof. Doe 1 tl citroenrasp (per 8 personen), de dille en de helft van de peterselie met de roomkaas, knoflook en kappertjes in de hoge beker en pureer fijn met de staafmixer.

Snijd de zalmfilet in 8 gelijke stukken (per 8 personen). Rol het bladerdeeg uit en snijd in 8 rechthoeken (per 8 personen).

Besmeer elk stuk bladerdeeg met 1-2 tl roomkaasmengsel, houd rondom een rand vrij. Leg een stuk zalm erop. Vouw het deeg over de zalm, snijd het deeg max. 1 cm bij als het te veel overlapt. Druk de randen goed aan. Leg de Wellingtons met de naadkant onder op een met bakpapier beklede bakplaat.

Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Bak ze in 10-15 min. in de oven goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Laat iets afkoelen en snijd fijn.

Meng de spinazie met de yoghurt, een ½ el citroensap (per 8 personen) en de rest van de peterselie. Verdeel over een bord en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de zalm Wellington met de saus.

achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini zalm-Wellington

Maak deze kerstklassieker ook eens in een minivariant. Inpakken maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig