Kleine zalm Wellington met dilleroom
De subtiele smaak van deze kleine zalm Wellington zit ’m in het extra laagje gerookte zalm. Dat beschermt de zalmfilet tegen uitdrogen en maakt ’m heerlijk mals.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 min. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de dille fijn en de spinazie grof. Bak de spinazie 4 min. mee met de ui en laat slinken. Roer ¾ van de dille erdoor. Zet het vuur uit en roer 60 g crème fraîche (per 4 personen) en de panko door het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de verse zalmfilet in vieren. Scheur 4 stukken vershoudfolie van ca. 25 cm lang. Verdeel de gerookte zalmfilet erover en laat iets overlappen. Verdeel het spinaziemengsel over de gerookte zalmfilet en leg de gehalveerde zalmfilet hierop. Rol de gerookte zalm zo strak mogelijk om de verse zalm met behulp van de vershoudfolie.
Leg de rol bladerdeeg met de lange kant naar je toe en snijd er aan 1 kant 8 cm af, zodat je een groot vierkant krijgt. Snijd er 4 kleinere vierkanten van 14 x 14 cm uit. Leg de zalm op het deeg en leg het vierkant met de punt naar je toe. Verwijder de folie van de zalm, draai het stuk om, zodat het met de ‘lelijke’ kant naar boven ligt en vouw het deeg eromheen. Draai het hele pakketje om, zodat de naden van het deeg aan de onderkant zitten. Druk de randen goed aan. Herhaal met de rest van het deeg. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het overgebleven deeg in 4 lange repen. Maak er een lange rol van en snijd in zessen. Leg overdwars onder elkaar op de wellingtons.
Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg rijkelijk met de eidooier.
Bak de Wellingtons ca. 15 min. ondermin de oven goudbruin en gaar. Roer ondertussen de rest van de crème fraîche los met het water, de rest van de dille, peper en zout en serveer bij de Wellingtons.
Kleine zalm Wellington met dilleroom
De subtiele smaak van deze kleine zalm Wellington zit ’m in het extra laagje gerookte zalm. Dat beschermt de zalmfilet tegen uitdrogen en maakt ’m heerlijk mals.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 min. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de dille fijn en de spinazie grof. Bak de spinazie 4 min. mee met de ui en laat slinken. Roer ¾ van de dille erdoor. Zet het vuur uit en roer 60 g crème fraîche (per 4 personen) en de panko door het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de verse zalmfilet in vieren. Scheur 4 stukken vershoudfolie van ca. 25 cm lang. Verdeel de gerookte zalmfilet erover en laat iets overlappen. Verdeel het spinaziemengsel over de gerookte zalmfilet en leg de gehalveerde zalmfilet hierop. Rol de gerookte zalm zo strak mogelijk om de verse zalm met behulp van de vershoudfolie.
Leg de rol bladerdeeg met de lange kant naar je toe en snijd er aan 1 kant 8 cm af, zodat je een groot vierkant krijgt. Snijd er 4 kleinere vierkanten van 14 x 14 cm uit. Leg de zalm op het deeg en leg het vierkant met de punt naar je toe. Verwijder de folie van de zalm, draai het stuk om, zodat het met de ‘lelijke’ kant naar boven ligt en vouw het deeg eromheen. Draai het hele pakketje om, zodat de naden van het deeg aan de onderkant zitten. Druk de randen goed aan. Herhaal met de rest van het deeg. Leg de Wellingtons op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd het overgebleven deeg in 4 lange repen. Maak er een lange rol van en snijd in zessen. Leg overdwars onder elkaar op de wellingtons.
Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg rijkelijk met de eidooier.
Bak de Wellingtons ca. 15 min. ondermin de oven goudbruin en gaar. Roer ondertussen de rest van de crème fraîche los met het water, de rest van de dille, peper en zout en serveer bij de Wellingtons.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1½ el milde olijfolie
15 g verse dille
200 g verse spinazie
200 g crème fraîche
25 g panko
400 g verse zalmfilets
200 g gerookte zalmfilet
270 g vers bladerdeeg
1 middelgroot ei
1 el water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier