Sla-wraps met gegrilde portobello avocado en radijs-koriandersalsa
Slimme paleo-swap: kies sla-wraps in plaats van gewone wraps. Extra leuk: zet bakjes met avocadospread, portobello, salsa en cashewnoten op tafel, zodat iedereen zijn eigen sla-wrap kan vullen.
Aan de slag
Snijd de portobello’s in plakjes en meng met de helft van de olie en peper. Verhit de grillpan en gril de portobello’s 5 min. Keer de plakjes halverwege.
Snijd ondertussen de radijs in halve plakjes en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze uit. Snipper de sjalot. Meng de radijs met de koriander, sjalot, ½ el limoensap (per 2 personen) en het –rasp. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kom fijn. Meng de avocado met de rest van de olie, ½ el limoensap (per 2 personen), peper en eventueel zeezout.
Hak de cashewnoten grof. Haal de blaadjes van de krop sla. Serveer de slablaadjes, avocadospread, portobello, radijs-koriandersalsa en de cashewnoten in aparte kommetjes zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.
Sla-wraps met gegrilde portobello avocado en radijs-koriandersalsa
Slimme paleo-swap: kies sla-wraps in plaats van gewone wraps. Extra leuk: zet bakjes met avocadospread, portobello, salsa en cashewnoten op tafel, zodat iedereen zijn eigen sla-wrap kan vullen.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de portobello’s in plakjes en meng met de helft van de olie en peper. Verhit de grillpan en gril de portobello’s 5 min. Keer de plakjes halverwege.
Snijd ondertussen de radijs in halve plakjes en de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze uit. Snipper de sjalot. Meng de radijs met de koriander, sjalot, ½ el limoensap (per 2 personen) en het –rasp. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kom fijn. Meng de avocado met de rest van de olie, ½ el limoensap (per 2 personen), peper en eventueel zeezout.
Hak de cashewnoten grof. Haal de blaadjes van de krop sla. Serveer de slablaadjes, avocadospread, portobello, radijs-koriandersalsa en de cashewnoten in aparte kommetjes zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 portobello's
2 el milde olijfolie
100 g radijsjes
10 g verse koriander
½ limoen
1 sjalot
1 eetrijpe avocado
30 g ongezouten cashewnoten
1 kropje babyromaine
Dit heb je nodig
grillpan