Gegrilde zalm met rodekool en avocado-tomatensalsa
Gegrilde zalm is een favoriet van velen. In dit ketorecept combineer je het met rodekool en avocado-tomatensalsa. De groene jalapeñopeper geeft 'm net wat meer pit.
Aan de slag
Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Verhit ¼ van de olie in de wok en bak de rode kool 3 min. op hoog vuur.
Verhit een grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Besprenkel de zalm met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en gril de zalmfilets 4 min. tot je mooie grillstrepen ziet. Keer de filets en gril nog 2-3 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers deze helft uit.
Snijd de tomaten in kwarten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm. Meng de tomaten met de avocado, jalapeñopeper, koriander, sjalot, de rest van de olie, 1 el limoensap (per 2 personen) en ½ tl -rasp (per 2 personen). Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de rodekool over borden en verdeel de zalm en salsa erover.
Gegrilde zalm met rodekool en avocado-tomatensalsa
Gegrilde zalm is een favoriet van velen. In dit ketorecept combineer je het met rodekool en avocado-tomatensalsa. De groene jalapeñopeper geeft 'm net wat meer pit.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes. Verhit ¼ van de olie in de wok en bak de rode kool 3 min. op hoog vuur.
Verhit een grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Besprenkel de zalm met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en gril de zalmfilets 4 min. tot je mooie grillstrepen ziet. Keer de filets en gril nog 2-3 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers deze helft uit.
Snijd de tomaten in kwarten. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm. Meng de tomaten met de avocado, jalapeñopeper, koriander, sjalot, de rest van de olie, 1 el limoensap (per 2 personen) en ½ tl -rasp (per 2 personen). Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de rodekool over borden en verdeel de zalm en salsa erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g rodekolen
2 el arachideolie
2 verse zalmfilets op de huid
½ verse groene jalapeñopeper
1 sjalot
10 g verse koriander
1 limoen
250 g snoepgroente tomaten
1 eetrijpe avocado
Dit heb je nodig
grillpan