Zalm uit de oven met komkommersalade en geroosterde sojabonen
Met de kick van chilivlokken en het fris van de citroen is deze zalm uit de oven met komkommersalade en geroosterde sojabonen een ideaal gerecht voor vanavond. En het is ook nog eens ketoproof!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de boontjes met ⅓ van de olie en chilivlokken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven.
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen, pers de halve vrucht uit en snijd de andere helft in dunne plakjes.
Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de boontjes om. Leg de zalm naast de boontjes op de bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en verdeel de plakjes citroen erover. Rooster nog 10 min.
Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de yoghurt en per 2 personen ½ tl citroenrasp, ½ el -sap, peper en eventueel zout.
Snijd de onderkant van de stronk romaine en snijd de sla in repen van ca. 2 cm. Snijd de komkommer in blokjes en de radijs in parten. Meng de sla met de komkommer, radijs en sojabonen en verdeel de dressing erover. Serveer met de zalm.
Zalm uit de oven met komkommersalade en geroosterde sojabonen
Met de kick van chilivlokken en het fris van de citroen is deze zalm uit de oven met komkommersalade en geroosterde sojabonen een ideaal gerecht voor vanavond. En het is ook nog eens ketoproof!
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sojabonen in een vergiet en giet er kokend water over. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de boontjes met ⅓ van de olie en chilivlokken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven.
Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen, pers de halve vrucht uit en snijd de andere helft in dunne plakjes.
Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de boontjes om. Leg de zalm naast de boontjes op de bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en verdeel de plakjes citroen erover. Rooster nog 10 min.
Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de yoghurt en per 2 personen ½ tl citroenrasp, ½ el -sap, peper en eventueel zout.
Snijd de onderkant van de stronk romaine en snijd de sla in repen van ca. 2 cm. Snijd de komkommer in blokjes en de radijs in parten. Meng de sla met de komkommer, radijs en sojabonen en verdeel de dressing erover. Serveer met de zalm.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g koelverse sojabonen
1½ el milde olijfolie
¼ tl chilivlokken
2 zalmfilets op de huid
1 citroen
7½ g verse dille
75 ml Griekse yoghurt 10%
1 kropje babyromainesla
50 g radijsjes
½ komkommer