Omelet met spitskool, avocado en gebakken garnalen
bewaar
bewaar

Omelet met spitskool, avocado en gebakken garnalen

Opgelet, dit is een heerlijke paleo-omelet! Door spitskool mee te bakken met de eieren wordt het lekker hartig. En belegd met romige avocado, ziltige zalm en bosuitjes, is het feest compleet.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Schil en rasp de winterpeen grof. Rasp de gember fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren los.

Verhit de helft van de kokosolie in een koekenpan en bak de gember, spitskool, winterpeen en de helft van de bosui 4 min. op hoog vuur met peper en eventueel zeezout.

Schenk het eimengsel erbij, doe de deksel op de pan en laat in 6-8 min. op middelhoog vuur stollen.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.

Verdeel de omelet over een schaal en verdeel de avocado en garnalen erover. Bestrooi met de rest van de bosui en besprenkel met de sesamolie.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Omelet met spitskool, avocado en gebakken garnalen

Opgelet, dit is een heerlijke paleo-omelet! Door spitskool mee te bakken met de eieren wordt het lekker hartig. En belegd met romige avocado, ziltige zalm en bosuitjes, is het feest compleet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig