Omelet met spitskool, avocado en gebakken garnalen
Opgelet, dit is een heerlijke paleo-omelet! Door spitskool mee te bakken met de eieren wordt het lekker hartig. En belegd met romige avocado, ziltige zalm en bosuitjes, is het feest compleet.
Aan de slag
Schil en rasp de winterpeen grof. Rasp de gember fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren los.
Verhit de helft van de kokosolie in een koekenpan en bak de gember, spitskool, winterpeen en de helft van de bosui 4 min. op hoog vuur met peper en eventueel zeezout.
Schenk het eimengsel erbij, doe de deksel op de pan en laat in 6-8 min. op middelhoog vuur stollen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
Verdeel de omelet over een schaal en verdeel de avocado en garnalen erover. Bestrooi met de rest van de bosui en besprenkel met de sesamolie.
Omelet met spitskool, avocado en gebakken garnalen
Opgelet, dit is een heerlijke paleo-omelet! Door spitskool mee te bakken met de eieren wordt het lekker hartig. En belegd met romige avocado, ziltige zalm en bosuitjes, is het feest compleet.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de winterpeen grof. Rasp de gember fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes. Klop de eieren los.
Verhit de helft van de kokosolie in een koekenpan en bak de gember, spitskool, winterpeen en de helft van de bosui 4 min. op hoog vuur met peper en eventueel zeezout.
Schenk het eimengsel erbij, doe de deksel op de pan en laat in 6-8 min. op middelhoog vuur stollen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ca. 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.
Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
Verdeel de omelet over een schaal en verdeel de avocado en garnalen erover. Bestrooi met de rest van de bosui en besprenkel met de sesamolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g winterpenen
15 g verse gember
2 bosuien
4 witte scharreleieren
30 g kokosolie
200 g koelvers fijngesneden spitskool
1 teen knoflook
185 g roerbakgarnalen naturel
1 eetrijpe avocado
1 el sesamolie