Biefstuk met plantaardige 'kruidenboter', pompoenpuree en geroosterde spruitjes
Er gaat niks boven een perfect gebakken biefstukje met kruidenboter. Extra fijn: dit gerecht is door de plantaardige 'kruidenboter' en pompoenpuree ook nog eens 100% paleo.
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de bieslook en peterselie fijn en meng met de roomboter, peper en eventueel zeezout.
Schep de boter op een stukje vershoudfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de folie dicht en laat de boter tot gebruik opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in stukken van 1½ cm. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olie (per 2 personen) en peper. Rooster in de oven in ca. 30 min. gaar.
Halveer ondertussen de spruiten en schep om met ½ el olie (per 2 personen). Schuif halverwege de baktijd de pompoen naar één kant van de bakplaat. Verdeel de spruitjes over het andere deel van de bakplaat. Bak nog ca. 15 min.
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Stamp de pompoen met de helft van de kruidenboter met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper.
Snijd de biefstukken in plakken van een ½ cm. Serveer met de pompoenpuree, geroosterde spruitjes en de rest van de kruidenboter.
Biefstuk met plantaardige 'kruidenboter', pompoenpuree en geroosterde spruitjes
Er gaat niks boven een perfect gebakken biefstukje met kruidenboter. Extra fijn: dit gerecht is door de plantaardige 'kruidenboter' en pompoenpuree ook nog eens 100% paleo.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de bieslook en peterselie fijn en meng met de roomboter, peper en eventueel zeezout.
Schep de boter op een stukje vershoudfolie en vorm met behulp van de folie een rolletje. Vouw de folie dicht en laat de boter tot gebruik opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in stukken van 1½ cm. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olie (per 2 personen) en peper. Rooster in de oven in ca. 30 min. gaar.
Halveer ondertussen de spruiten en schep om met ½ el olie (per 2 personen). Schuif halverwege de baktijd de pompoen naar één kant van de bakplaat. Verdeel de spruitjes over het andere deel van de bakplaat. Bak nog ca. 15 min.
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Stamp de pompoen met de helft van de kruidenboter met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper.
Snijd de biefstukken in plakken van een ½ cm. Serveer met de pompoenpuree, geroosterde spruitjes en de rest van de kruidenboter.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
5 g verse bieslook
5 g verse peterselie
600 g flespompoenen
3½ el milde olijfolie
350 g geschoonde spruitjes
2 biefstukken
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
pureestamper