Kruidige linzenstoof met kokosmelk, ei en ingelegde rode ui
De kokosmelk in de (keto) linzenstoof maakt 'm lekker romig, wat goed samengaat met andere smaakmakers: gember en masala. De ingelegde rode ui geeft het gerecht weer wat contrast. En dat al in een halfuurtje kooktijd!
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met de azijn en 1 el water (per 2 personen). Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de masala, linzen en pastinaak toe en bak 1 min.
Voeg de kokosmelk en de rest van het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de gehalveerde eitjes en de rode ingelegde ui.
Kruidige linzenstoof met kokosmelk, ei en ingelegde rode ui
De kokosmelk in de (keto) linzenstoof maakt 'm lekker romig, wat goed samengaat met andere smaakmakers: gember en masala. De ingelegde rode ui geeft het gerecht weer wat contrast. En dat al in een halfuurtje kooktijd!
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met de azijn en 1 el water (per 2 personen). Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de masala, linzen en pastinaak toe en bak 1 min.
Voeg de kokosmelk en de rest van het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 min. zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stoof met de gehalveerde eitjes en de rode ingelegde ui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rode ui
1 el natuurazijn
165 ml water
2 scharreleieren
100 g pastinaken
5 g verse gember
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
½ el nandan masala
50 g rode linzen
100 ml kokosmelk
150 g verse spinazie