Speculoostaart met vanilleroom
Speculoostaart: misschien wel het beste van 2 werelden. De speculoos is op zich al een lekker koekje, maar leent zich ook voor een perfecte bodem. En ja, wie zegt er nou nee tegen taart?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ̊C. Maal 230 g koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 75 g boter in een steelpan en meng met de fjjngemalen koekjes. Verdeel over de bodem van de taartvorm. Druk goed aan.
Doe 250 g roomkaas, 125 ml slagroom, 70 g poedersuiker, 50 g pasta en 1 tl vanille-extract in een kom en klop 5 min. met een handmixer. Voeg 1 ei toe en klop tot het is opgenomen. Voeg het andere ei toe en klop tot het is opgenomen.
Verdeel het mengsel over de koekbodem in de taartvorm en bak in ca. 35 min. in de oven gaar. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven 1.5 uur verder afkoelen.
Doe ondertussen de rest van de roomkaas, de rest van de slagroom, de rest van de poedersuiker en de rest van het vanille-extract in een kom. Klop met de handmixer stijf. Schep in een spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de rest van de pasta au bain-marie en doe in de andere spuitzak. Verkruimel de rest van de koekjes. Spuit toefjes van het roommengsel boven op de taart. Bestrooi met het koekkruim en garneer met de pasta.
Speculoostaart met vanilleroom
Speculoostaart: misschien wel het beste van 2 werelden. De speculoos is op zich al een lekker koekje, maar leent zich ook voor een perfecte bodem. En ja, wie zegt er nou nee tegen taart?
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
140 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ̊C. Maal 230 g koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 75 g boter in een steelpan en meng met de fjjngemalen koekjes. Verdeel over de bodem van de taartvorm. Druk goed aan.
Doe 250 g roomkaas, 125 ml slagroom, 70 g poedersuiker, 50 g pasta en 1 tl vanille-extract in een kom en klop 5 min. met een handmixer. Voeg 1 ei toe en klop tot het is opgenomen. Voeg het andere ei toe en klop tot het is opgenomen.
Verdeel het mengsel over de koekbodem in de taartvorm en bak in ca. 35 min. in de oven gaar. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven 1.5 uur verder afkoelen.
Doe ondertussen de rest van de roomkaas, de rest van de slagroom, de rest van de poedersuiker en de rest van het vanille-extract in een kom. Klop met de handmixer stijf. Schep in een spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de rest van de pasta au bain-marie en doe in de andere spuitzak. Verkruimel de rest van de koekjes. Spuit toefjes van het roommengsel boven op de taart. Bestrooi met het koekkruim en garneer met de pasta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g speculoos
75 g ongezouten roomboter
300 g verse roomkaas
175 ml verse slagroom
80 g poedersuiker
100 g speculoospasta
1½ tl vanille-extract
2 scharreleieren
Dit heb je nodig
keukenmachine
lage taartvorm met losse bodem (Ø 28 cm)
spuitzakken