Speculoostaart met vanilleroom
bewaar
bewaar

Speculoostaart met vanilleroom

Speculoostaart: misschien wel het beste van 2 werelden. De speculoos is op zich al een lekker koekje, maar leent zich ook voor een perfecte bodem. En ja, wie zegt er nou nee tegen taart?

20 min. bereiden / 35 min. oventijd / 2 uur 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 ̊C. Maal 230 g koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 75 g boter in een steelpan en meng met de fjjngemalen koekjes. Verdeel over de bodem van de taartvorm. Druk goed aan.

Doe 250 g roomkaas, 125 ml slagroom, 70 g poedersuiker, 50 g pasta en 1 tl vanille-extract in een kom en klop 5 min. met een handmixer. Voeg 1 ei toe en klop tot het is opgenomen. Voeg het andere ei toe en klop tot het is opgenomen.

Verdeel het mengsel over de koekbodem in de taartvorm en bak in ca. 35 min. in de oven gaar. Zet de oven na het bakken uit, laat de taart nog 1 uur in de oven staan. Laat buiten de oven 1.5 uur verder afkoelen.

Doe ondertussen de rest van de roomkaas, de rest van de slagroom, de rest van de poedersuiker en de rest van het vanille-extract in een kom. Klop met de handmixer stijf. Schep in een spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de rest van de pasta au bain-marie en doe in de andere spuitzak. Verkruimel de rest van de koekjes. Spuit toefjes van het roommengsel boven op de taart. Bestrooi met het koekkruim en garneer met de pasta.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculoostaart met vanilleroom

Speculoostaart: misschien wel het beste van 2 werelden. De speculoos is op zich al een lekker koekje, maar leent zich ook voor een perfecte bodem. En ja, wie zegt er nou nee tegen taart?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig