Sriracha-honingkip met rijst en spinazie
Deze rijst met spinazie top je af met met een kip gemaakt in een saus van honing en sriracha. Dat is nog eens een kip met pit!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Bestrooi de kipdijfilets met peper en eventueel zout. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, pers de helft uit en snijd de rest van de vrucht in parten. Meng de honing, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de sriracha, rijstazijn en ⅘ van sojasaus tot een saus. Voeg toe aan de kip en verwarm 5 min. tot de saus wat dikker begint te worden.
Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng samen met de rest van de sojasaus door de spinazie. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de spinazie en verdeel de kip met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met een limoenpartje.
Sriracha-honingkip met rijst en spinazie
Deze rijst met spinazie top je af met met een kip gemaakt in een saus van honing en sriracha. Dat is nog eens een kip met pit!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Bestrooi de kipdijfilets met peper en eventueel zout. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, pers de helft uit en snijd de rest van de vrucht in parten. Meng de honing, knoflook, 1 el limoensap (per 4 personen), de sriracha, rijstazijn en ⅘ van sojasaus tot een saus. Voeg toe aan de kip en verwarm 5 min. tot de saus wat dikker begint te worden.
Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng samen met de rest van de sojasaus door de spinazie. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de spinazie en verdeel de kip met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met een limoenpartje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
390 g scharrelkipdijfilet
3 el arachideolie
2 tenen knoflook
1 limoen
5 el honing
2 el sriracha
1 el rijstazijn
2½ el sojasaus
600 g verse spinazie
2 bosuitjes
1 el sesamzaad