Udonsalade met tofu, bimi en peer van Hakubaku (advertentie)
Koken met Hakubaku: deze udonsalade top je af met een zelfgemaakte miso dressing Dat wordt genieten!
15 min. bereiden
12 ingrediënten
Aan de slag
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg bimi en sugar snaps toe, kook 2-3 minuten, tot ze heldergroen zijn. Breng over in een grote kom ijswater om af te koelen. Eenmaal afgekoeld giet af in een vergiet.
Giet voldoende olie in een middelgrote koekenpan om 1 cm diep te vullen. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verwarm op middelhoog vuur, tot het heet genoeg is voor een stuk tofu tot goudbruin in 20-30 seconden. Bak tofu in batches, tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schil en rasp de gember. Miso dressing: klop alle dressing ingrediënten in een kom.
Bereid Hakubaku udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de bieslook in stukjes van 2 cm. Snij peertjes in dunne reepjes en plaats in een grote mengkom. Voeg de udon, bimi, sugar snaps, gebakken tofu en bieslook toe.
Meng door de miso dressing en serveer op een grote schotel of in een grote kom. Garneer met sesamzaad, indien gewenst.
Udonsalade met tofu, bimi en peer van Hakubaku (advertentie)
Koken met Hakubaku: deze udonsalade top je af met een zelfgemaakte miso dressing Dat wordt genieten!
null personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg bimi en sugar snaps toe, kook 2-3 minuten, tot ze heldergroen zijn. Breng over in een grote kom ijswater om af te koelen. Eenmaal afgekoeld giet af in een vergiet.
Giet voldoende olie in een middelgrote koekenpan om 1 cm diep te vullen. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verwarm op middelhoog vuur, tot het heet genoeg is voor een stuk tofu tot goudbruin in 20-30 seconden. Bak tofu in batches, tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schil en rasp de gember. Miso dressing: klop alle dressing ingrediënten in een kom.
Bereid Hakubaku udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de bieslook in stukjes van 2 cm. Snij peertjes in dunne reepjes en plaats in een grote mengkom. Voeg de udon, bimi, sugar snaps, gebakken tofu en bieslook toe.
Meng door de miso dressing en serveer op een grote schotel of in een grote kom. Garneer met sesamzaad, indien gewenst.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bimi
100 g sugarsnaps
100 ml zonnebloemolie
250 g tofu naturel
½ el verse gember
3 el misopasta
2 el rijstazijn
2 el mirin
1 el honing
270 g Hakubaku udon-noedels
10 g verse bieslook
2 peren