Udonsalade met tofu, bimi en peer van Hakubaku (advertentie)

Hakubaku

bewaar
bewaar

Udonsalade met tofu, bimi en peer van Hakubaku (advertentie)

Koken met Hakubaku: deze udonsalade top je af met een zelfgemaakte miso dressing Dat wordt genieten!

15 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg bimi en sugar snaps toe, kook 2-3 minuten, tot ze heldergroen zijn. Breng over in een grote kom ijswater om af te koelen. Eenmaal afgekoeld giet af in een vergiet.

Giet voldoende olie in een middelgrote koekenpan om 1 cm diep te vullen. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verwarm op middelhoog vuur, tot het heet genoeg is voor een stuk tofu tot goudbruin in 20-30 seconden. Bak tofu in batches, tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Schil en rasp de gember. Miso dressing: klop alle dressing ingrediënten in een kom.

Bereid Hakubaku udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de bieslook in stukjes van 2 cm. Snij peertjes in dunne reepjes en plaats in een grote mengkom. Voeg de udon, bimi, sugar snaps, gebakken tofu en bieslook toe.

Meng door de miso dressing en serveer op een grote schotel of in een grote kom. Garneer met sesamzaad, indien gewenst.


algemeenDit recept is ontwikkeld door Hakubaku. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Udonsalade met tofu, bimi en peer van Hakubaku (advertentie)

Koken met Hakubaku: deze udonsalade top je af met een zelfgemaakte miso dressing Dat wordt genieten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig