Paddenstoelen ramen met paksoi van Hakubaku (advertentie)
Koken met Hakubaku: Een lekkere noedelsoep - ook wel bekend als Japanse ramen – die al binnen 30 min. op tafel staat!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Haal ze uit de pan, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze. Houd ze zolang apart.
Maak de paddenstoelen en paksoi schoon. Snijd de paksoi in gelijke kwarten. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg de paksoikwarten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met wat zout en peper.
Doe de ramen soup base in een pan en voeg 1 liter water toe. Breng langzaam aan de kook. Voeg dan de sesamolie en paksoi toe (houd de paddenstoelen apart) en laat op laag vuur 15 minuten koken.
Kook de Hakubaku biologische Ramen Noedels volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de bosuien in ringetjes. Schep de paksoi uit de bouillon en verdeel hem over vier kommen. Schenk de bouillon erbij, schep de noedels en paddenstoelen erop en leg in elke kom een half ei. Bestrooi tot slot met de bosui.
Paddenstoelen ramen met paksoi van Hakubaku (advertentie)
Koken met Hakubaku: Een lekkere noedelsoep - ook wel bekend als Japanse ramen – die al binnen 30 min. op tafel staat!
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Haal ze uit de pan, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze. Houd ze zolang apart.
Maak de paddenstoelen en paksoi schoon. Snijd de paksoi in gelijke kwarten. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg de paksoikwarten toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met wat zout en peper.
Doe de ramen soup base in een pan en voeg 1 liter water toe. Breng langzaam aan de kook. Voeg dan de sesamolie en paksoi toe (houd de paddenstoelen apart) en laat op laag vuur 15 minuten koken.
Kook de Hakubaku biologische Ramen Noedels volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de bosuien in ringetjes. Schep de paksoi uit de bouillon en verdeel hem over vier kommen. Schenk de bouillon erbij, schep de noedels en paddenstoelen erop en leg in elke kom een half ei. Bestrooi tot slot met de bosui.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote scharreleieren
150 g oesterzwammen
1 paksoi
150 g shiitake
1 el zonnebloemolie
125 ml ramen soup base shoyu
1 l water
1 el sesamolie
270 g Hakubaku ramen noedels
4 bosuien