Mosselen en selderij in bier
Stoom de mosselen eens in bier in plaats van wijn. Een gouden combinatie! Bleekselderij, citroen en tijm erbij en je zet een heerlijk mosselpannetje op tafel.
Aan de slag
Maak de mosselen schoon, gooi kapotte exemplaren weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de knoflook in plakjes. Houd de blaadjes van de bleekselderij apart en snijd de stengels in dunne boogjes. Snijd 1 helft van de citroen in 4 partjes en de andere helft in plakken.
Verhit een grote mossel- of soeppan met de boter op middelhoog vuur. Fruit de bleekselderij en knoflook 3 min. Voeg de tijm en plakken citroen toe. Bak nog 1 min. mee. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe het bier erbij en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Strooi over de mosselen. Serveer de mosselen in het kookvocht met de partjes citroen.
Mosselen en selderij in bier
Stoom de mosselen eens in bier in plaats van wijn. Een gouden combinatie! Bleekselderij, citroen en tijm erbij en je zet een heerlijk mosselpannetje op tafel.
bijgerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de mosselen schoon, gooi kapotte exemplaren weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de knoflook in plakjes. Houd de blaadjes van de bleekselderij apart en snijd de stengels in dunne boogjes. Snijd 1 helft van de citroen in 4 partjes en de andere helft in plakken.
Verhit een grote mossel- of soeppan met de boter op middelhoog vuur. Fruit de bleekselderij en knoflook 3 min. Voeg de tijm en plakken citroen toe. Bak nog 1 min. mee. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe het bier erbij en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Strooi over de mosselen. Serveer de mosselen in het kookvocht met de partjes citroen.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
2 tenen knoflook
5 stengels bleekselderij
1 citroen
25 g ongezouten roomboter
10 g tijm
330 ml bier
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan