Bier-paddosaus van Jord Althuizen
Bier + paddenstoelen = kerstsaus. Deze bier-paddosaus van Jord Althuizen past perfect bij hertenbiefstuk of ander wild van de BBQ.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en stoof de ui en paddenstoelen tot de ui zacht en glazig is. Voeg het bier, de wildfond en suiker toe en laat het geheel op hoog vuur tot een derde inkoken.
Voeg de vleesfond toe en breng opnieuw aan de kook. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Als je saus te dun is, kun je hem met wat maizena dikker maken.
Bier-paddosaus van Jord Althuizen
Bier + paddenstoelen = kerstsaus. Deze bier-paddosaus van Jord Althuizen past perfect bij hertenbiefstuk of ander wild van de BBQ.
bijgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en stoof de ui en paddenstoelen tot de ui zacht en glazig is. Voeg het bier, de wildfond en suiker toe en laat het geheel op hoog vuur tot een derde inkoken.
Voeg de vleesfond toe en breng opnieuw aan de kook. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Als je saus te dun is, kun je hem met wat maizena dikker maken.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 witte uien
4 el ongezouten roomboter
300 g paddestoelenmelange
330 ml blond bier
150 ml wildfond in pot
1 el bruine basterdsuiker
400 ml krachtige vleesfond
2 el verse tijm