Breseolarolletjes
Met deze bresaolarolletjes met manchegopuntjes en cremaceto loopt elke borrel op rolletjes.
Aan de slag
Verhit de grillpan. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknol, snijd het groen fijn. Halveer de venkelknol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen.
Besprenkel de venkelrepen met de olie en gril 3-4 min. aan elke kant in de grillpan beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen elk manchegopuntje in de lengte doormidden zodat je telkens 2 puntjes krijgt.
Spreid de plakjes Bresaola uit op je werkvlak en leg in het midden van elk plakje achtereenvolgend een beetje venkel, een plukje rucola en 1 puntje manchego. Druk de rand van de Bresaolaplakjes goed aan en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Serveer op een bedje van de rest van de rucola, het venkelgroen, de rest van de venkel en manchegopuntjes en besprenkel met de cremaceto.
Breseolarolletjes
Met deze bresaolarolletjes met manchegopuntjes en cremaceto loopt elke borrel op rolletjes.
null personen
70 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de grillpan. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknol, snijd het groen fijn. Halveer de venkelknol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne repen.
Besprenkel de venkelrepen met de olie en gril 3-4 min. aan elke kant in de grillpan beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen elk manchegopuntje in de lengte doormidden zodat je telkens 2 puntjes krijgt.
Spreid de plakjes Bresaola uit op je werkvlak en leg in het midden van elk plakje achtereenvolgend een beetje venkel, een plukje rucola en 1 puntje manchego. Druk de rand van de Bresaolaplakjes goed aan en steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Serveer op een bedje van de rest van de rucola, het venkelgroen, de rest van de venkel en manchegopuntjes en besprenkel met de cremaceto.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkel
1 el milde olijfolie
105 g Manchego kazen
80 g bresaola
45 g rucola
1½ el cremaceto balsamico
Dit heb je nodig
grillpan
cocktailprikkers