AH verspakket coq au vin
Wegsmelten bij een heerlijk stoofpotje? Dan is coq au vin je beste vriend! Maak 'm met het verspakket van Albert Heijn, drumsticks en rode wijn. Met kastanjechampignons en aardappelpuree is-ie écht af.
45 min. bereiden
7 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de kastanjechampignons doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de wortelpeterselie en winterpenen in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en snijd de blaadjes fijn.
Los het bouillonblokje op in het kokende water.
Verhit ⅔ van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in de hapjespan en bak hierin de wortelpeterselie, winterpeen, bleekselderij, sjalot en spekreepjes 3 min. op hoog vuur.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de kruidenmix, rozemarijn en tijm toe en bak kort mee, voeg vervolgens de rode wijn en de bouillon toe.
Leg de kipdrumsticks tussen de groenten, breng zachtjes aan de kook en laat 20-30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Draai de kipdrumsticks halverwege de kooktijd.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de coq au vin met de puree.
AH verspakket coq au vin
Wegsmelten bij een heerlijk stoofpotje? Dan is coq au vin je beste vriend! Maak 'm met het verspakket van Albert Heijn, drumsticks en rode wijn. Met kastanjechampignons en aardappelpuree is-ie écht af.
hoofdgerecht
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kastanjechampignons doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de wortelpeterselie en winterpenen in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de sjalotten in parten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en snijd de blaadjes fijn.
Los het bouillonblokje op in het kokende water.
Verhit ⅔ van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in de hapjespan en bak hierin de wortelpeterselie, winterpeen, bleekselderij, sjalot en spekreepjes 3 min. op hoog vuur.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak 2 min. op hoog vuur.
Voeg de kruidenmix, rozemarijn en tijm toe en bak kort mee, voeg vervolgens de rode wijn en de bouillon toe.
Leg de kipdrumsticks tussen de groenten, breng zachtjes aan de kook en laat 20-30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Draai de kipdrumsticks halverwege de kooktijd.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de coq au vin met de puree.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH coq au vin verspakket
250 ml kokend water
3 el milde olijfolie
1 kg kipdrumstick
125 g spekreepjes
250 ml rode wijn
450 g verse aardappelpuree