AH verspakket groentestoof met geitenkaas en beluga linzen
De perfecte basis voor een vegetarisch stoofpotje: geitenkaas en linzen! Je maakt deze groentestoof met het verspakket van Albert Heijn.
45 min. bereiden / 10 min. oventijd
5 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpenen, aardperen en aardappelen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de tomaten in stukken. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn. Laat de linzen uitlekken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de winterpeen, aardpeer, aardappel, bleekselderij, sjalot, knoflook, tijm en rozemarijn 5 min.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kruidenmix, tomaat en het water toe, breng aan de kook en laat 25-30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is. Roer af en toe door. Voeg de laatste minuut de linzen toe.
Schep de groentestoof in een ovenschaal of laat in de pan wanneer de pan ovenvast is. Verbrokkel de geitenkaas over de groentestoof en bak 5-10 min. in de oven tot de geitenkaas is gesmolten.
Serveer de groentestoof met stokbrood.
AH verspakket groentestoof met geitenkaas en beluga linzen
De perfecte basis voor een vegetarisch stoofpotje: geitenkaas en linzen! Je maakt deze groentestoof met het verspakket van Albert Heijn.
hoofdgerecht
null personen
45 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpenen, aardperen en aardappelen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de tomaten in stukken. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn. Laat de linzen uitlekken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de winterpeen, aardpeer, aardappel, bleekselderij, sjalot, knoflook, tijm en rozemarijn 5 min.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kruidenmix, tomaat en het water toe, breng aan de kook en laat 25-30 min. zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de groente beetgaar is. Roer af en toe door. Voeg de laatste minuut de linzen toe.
Schep de groentestoof in een ovenschaal of laat in de pan wanneer de pan ovenvast is. Verbrokkel de geitenkaas over de groentestoof en bak 5-10 min. in de oven tot de geitenkaas is gesmolten.
Serveer de groentestoof met stokbrood.
serveertip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH groentestoof met geitenkaas en beluga linzen verspakket
2 el milde olijfolie
250 ml water
125 g geitenkaas
1 vers stokbrood