AH verspakket spruitjes-pastinaakstamppot
Kun je niet kiezen tussen spruitjes of pastinaak? Geen zorgen, in dit verspakket voor stamppot gaan ze er allebei in.
45 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Maak de spruiten schoon. Schil de aardappelen, pastinaak en winterpeen en snijd in gelijke stukken. Maak de rode uien schoon en snijd in halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.
Doe de aardappel, pastinaak, winterpeen en laurierblaadjes in een pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Kook de groenten, met een deksel op de pan, 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe en kook nog ca. 7 min. mee.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de Hollandse runderballetjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet. Haal de laurierblaadjes eruit. Doe de groenten terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de zure room en de kruidenmix door de stamppot.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui ca. 3 min.. Voeg de appel en tijm toe en bak 2 min. mee.
Serveer de stamppot met de gebakken ui, appel, tijm en gehaktballetjes.
AH verspakket spruitjes-pastinaakstamppot
Kun je niet kiezen tussen spruitjes of pastinaak? Geen zorgen, in dit verspakket voor stamppot gaan ze er allebei in.
hoofdgerecht
null personen
45 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruiten schoon. Schil de aardappelen, pastinaak en winterpeen en snijd in gelijke stukken. Maak de rode uien schoon en snijd in halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de blaadjes fijn.
Doe de aardappel, pastinaak, winterpeen en laurierblaadjes in een pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Kook de groenten, met een deksel op de pan, 15 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe en kook nog ca. 7 min. mee.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de Hollandse runderballetjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet. Haal de laurierblaadjes eruit. Doe de groenten terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Meng de zure room en de kruidenmix door de stamppot.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui ca. 3 min.. Voeg de appel en tijm toe en bak 2 min. mee.
Serveer de stamppot met de gebakken ui, appel, tijm en gehaktballetjes.
vegatip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH spruitjes pastinaakstamppot verspakket
1 l water
2 el milde olijfolie
300 g Hollandse rundergehaktballetjes
125 ml zure room