AH verspakket Hollandse runderstoof
Je moet even geduld hebben, maar deze Hollandse runderstoof is het dubbel en dwars waard. Zeker als je dit stoofpotje met champignons, runderriblappen en het verspakket van Albert Heijn maakt.
20 min. bereiden / 3 uur 40 min. wachten
7 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes van 1 cm. Snijd de knolselderij in blokjes en de kastanjechampignons in vieren. Snijd de aardappelen, met schil, in plakjes van 1 cm en snipper de sjalotjes. Snijd de runderriblappen in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de helft van de boter op hoog vuur in een braadpan en bak hierin het vlees 3-4 min. rondom bruin.
Voeg het water, de runderstoofkruiden, tijm, het laurierblaadje en de helft van de rozemarijn toe. Let op: gebruik een passende pan, zodat het vlees (bijna) onderstaat na het toevoegen van het water. Het is eventueel mogelijk om het vlees aan te bakken in een koekenpan en vervolgens te stoven in een passende kookpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 3½ uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappel met de overige rozemarijn en de olijfolie in een ovenschaal en bak 30-40 min. in de oven.
Verhit de rest van de boter of margarine in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de sjalot en de spekreepjes 3 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min.
Voeg de gebakken sjalot, spek en champignons samen met de winterpeen en knolselderij na 3½ uur stooftijd toe aan de runderstoof. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15-20 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verwijder voor serveren het laurierblaadje.
Serveer de runderstoof met de aardappelen.
AH verspakket Hollandse runderstoof
Je moet even geduld hebben, maar deze Hollandse runderstoof is het dubbel en dwars waard. Zeker als je dit stoofpotje met champignons, runderriblappen en het verspakket van Albert Heijn maakt.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
220 min. wachten
Aan de slag
Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes van 1 cm. Snijd de knolselderij in blokjes en de kastanjechampignons in vieren. Snijd de aardappelen, met schil, in plakjes van 1 cm en snipper de sjalotjes. Snijd de runderriblappen in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de helft van de boter op hoog vuur in een braadpan en bak hierin het vlees 3-4 min. rondom bruin.
Voeg het water, de runderstoofkruiden, tijm, het laurierblaadje en de helft van de rozemarijn toe. Let op: gebruik een passende pan, zodat het vlees (bijna) onderstaat na het toevoegen van het water. Het is eventueel mogelijk om het vlees aan te bakken in een koekenpan en vervolgens te stoven in een passende kookpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 3½ uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappel met de overige rozemarijn en de olijfolie in een ovenschaal en bak 30-40 min. in de oven.
Verhit de rest van de boter of margarine in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de sjalot en de spekreepjes 3 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min.
Voeg de gebakken sjalot, spek en champignons samen met de winterpeen en knolselderij na 3½ uur stooftijd toe aan de runderstoof. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 15-20 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verwijder voor serveren het laurierblaadje.
Serveer de runderstoof met de aardappelen.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH Hollandse runderstoof verspakket
250 g kastanjechampignons
650 g runderriblappen
30 g ongezouten roomboter
400 ml water
2 el milde olijfolie
125 g spekreepjes