Plantaardige noedels met sesam-pindadressing en broccoli
Vegan noedels maken? Gouden combi: sesam-pindadressing, een bosuitjes en wat chilivlokken voor wat pit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd in stukjes van 2 cm. Meng ⅖ van de olie met ⅓ van de suiker en bestrooi met peper en eventueel zout en meng met de broccoli. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ca. 15 min. in de oven tot de broccoli krokante randjes heeft. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe de noedels in een grote schaal. Schep om met ⅕ van de olie.
Snijd ondertussen het wit van de bosuien in stukken van 2 cm en snijd het groen in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de stukken bosui, knoflook en sesamzaad 2 min. Voeg de rulstukjes toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Meng ondertussen de pindakaas met het water, de sojasaus, rijstazijn, de rest van de suiker en de chilivlokken.
Voeg de noedels en de helft van de sesam-pindadressing toe aan de rulstukjes en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de bosuiringetjes.
Plantaardige noedels met sesam-pindadressing en broccoli
Vegan noedels maken? Gouden combi: sesam-pindadressing, een bosuitjes en wat chilivlokken voor wat pit.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
1 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd in stukjes van 2 cm. Meng ⅖ van de olie met ⅓ van de suiker en bestrooi met peper en eventueel zout en meng met de broccoli. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ca. 15 min. in de oven tot de broccoli krokante randjes heeft. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe de noedels in een grote schaal. Schep om met ⅕ van de olie.
Snijd ondertussen het wit van de bosuien in stukken van 2 cm en snijd het groen in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de stukken bosui, knoflook en sesamzaad 2 min. Voeg de rulstukjes toe en bak 5 min. op hoog vuur.
Meng ondertussen de pindakaas met het water, de sojasaus, rijstazijn, de rest van de suiker en de chilivlokken.
Voeg de noedels en de helft van de sesam-pindadressing toe aan de rulstukjes en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de bosuiringetjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
5 el zonnebloemolie
3 tl kristalsuiker
248 g woknoedels
4 bosuien
1 teen knoflook
1 el sesamzaad
400 g vegan rulstukjes
4 el smeuïge pindakaas
100 ml water
3 el sojasaus
2 el rijstazijn
¼ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
bakpapier