BBQ-hotdogs met mangosalsa en coleslaw van London Loy
Steek de BBQ maar aan want vandaag maken we BBQ-hotdogs! En of je worst lust als ze getopt zijn met frisse mangosalsa én coleslaw.
Aan de slag
Snipper de ui. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroenen en pers beide vruchten uit. Meng de witte kool met ⅔ van de ui, ¾ van het citroensap, het zout en de olie. Breng op smaak met peper. Laat de coleslaw afgedekt staan tot gebruik.
Steek de barbecue aan. Gril de hotdogbroodjes met de bovenkant naar beneden zodat er grillstrepen ontstaan. Snijd ze dan open. Smeer de hotdogs in met de rest van de olie en gril 5-7 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng de mangoblokjes met de rest van de ui, sriracha, rest van het citroensap en -rasp. Schep in elk broodje 1/8 van de coleslaw. Verdeel de hotdogs, mangosalsa en gebakken uitjes erover. Serveer de rest van de coleslaw erbij.
BBQ-hotdogs met mangosalsa en coleslaw van London Loy
Steek de BBQ maar aan want vandaag maken we BBQ-hotdogs! En of je worst lust als ze getopt zijn met frisse mangosalsa én coleslaw.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de helft van de citroenen en pers beide vruchten uit. Meng de witte kool met ⅔ van de ui, ¾ van het citroensap, het zout en de olie. Breng op smaak met peper. Laat de coleslaw afgedekt staan tot gebruik.
Steek de barbecue aan. Gril de hotdogbroodjes met de bovenkant naar beneden zodat er grillstrepen ontstaan. Snijd ze dan open. Smeer de hotdogs in met de rest van de olie en gril 5-7 min. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Meng de mangoblokjes met de rest van de ui, sriracha, rest van het citroensap en -rasp. Schep in elk broodje 1/8 van de coleslaw. Verdeel de hotdogs, mangosalsa en gebakken uitjes erover. Serveer de rest van de coleslaw erbij.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 citroenen
600 g witte kool
½ tl zout
4 el milde olijfolie
4 hotdogbroodjes
4 hotdogs naturel
1 el olijfolie mild
1 mango
1 el sriracha
4 tl gebakken uitjes
Dit heb je nodig
BBQ