Fusilli met asperges en spek van De Cecco (advertentie)
Koken met De Cecco: de smaak van een romige Italiaanse pasta bij je thuis!
25 min. bereiden
6 ingrediënten
Aan de slag
Was de asperges goed en maak ze schoon door het meest vezelige deel van de steel te verwijderen. Snijd de stengels in ringen, scheid de puntjes en zet opzij. Snipper de sjalot. Voeg de gesneden stengels toe aan een pan met 1 el olie en sjalotten. Voeg zout en peper toe en bak ze in een paar minuten goudbruin. Giet een of twee pollepels heet water erbij en kook met de deksel op de pan gedurende 10-15 minuten.
Als de asperges gaar zijn, pureer ze dan in een blender met een de rest van de olie en een pollepel water. Zet de crème opzij.
Bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten in een pan, voeg de aspergepuntjes die je opzij hebt gezet toe en bak nog eens 5 minuten.
Kook ondertussen de pasta al dente in ruim water met zout. Giet de aspergeroom in de pan met de saus. Giet de pasta af en giet hem in de pan, roer een paar minuten door met een paar eetlepels van het kookwater.
Voeg peper toe, garneer met de spekblokjes en aspergepuntjes en serveer.
Fusilli met asperges en spek van De Cecco (advertentie)
Koken met De Cecco: de smaak van een romige Italiaanse pasta bij je thuis!
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de asperges goed en maak ze schoon door het meest vezelige deel van de steel te verwijderen. Snijd de stengels in ringen, scheid de puntjes en zet opzij. Snipper de sjalot. Voeg de gesneden stengels toe aan een pan met 1 el olie en sjalotten. Voeg zout en peper toe en bak ze in een paar minuten goudbruin. Giet een of twee pollepels heet water erbij en kook met de deksel op de pan gedurende 10-15 minuten.
Als de asperges gaar zijn, pureer ze dan in een blender met een de rest van de olie en een pollepel water. Zet de crème opzij.
Bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten in een pan, voeg de aspergepuntjes die je opzij hebt gezet toe en bak nog eens 5 minuten.
Kook ondertussen de pasta al dente in ruim water met zout. Giet de aspergeroom in de pan met de saus. Giet de pasta af en giet hem in de pan, roer een paar minuten door met een paar eetlepels van het kookwater.
Voeg peper toe, garneer met de spekblokjes en aspergepuntjes en serveer.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse groene asperges
1 sjalot
2½ el extra vierge olijfolie
5 g zout
100 g spekblokjes
380 g De Cecco fusilli nº34
Dit heb je nodig
blender