Penne alla norma van De Cecco (advertentie)
Koken met De Cecco: Een heerlijke Siciliaanse klassieker met aubergine en Parmezaanse kaas.
50 min. bereiden / 40 min. wachten
7 ingrediënten
Aan de slag
Was en snijd de aubergines in plakjes en doe ze in een kom.
Was en halveer de tomaten. Bak de tomaten 30 minuten op laag vuur in een pan met olie, knoflook en basilicum.
Haal de gekookte tomaten door een groentemolen. Doe de puree in een pan en kook in 40 minuten tot het dik wordt.
Giet de olie in een andere pan en bak de aubergines. Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier en droog ze goed af.
Kook de pasta gaar in kokend gezouten water. Giet de pasta af, doe in de pan met de tomatenpuree en schep om.
Serveer de pasta en voeg de gebakken aubergines toe, werk af met een blaadje basilicum en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Penne alla norma van De Cecco (advertentie)
Koken met De Cecco: Een heerlijke Siciliaanse klassieker met aubergine en Parmezaanse kaas.
null personen
50 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Was en snijd de aubergines in plakjes en doe ze in een kom.
Was en halveer de tomaten. Bak de tomaten 30 minuten op laag vuur in een pan met olie, knoflook en basilicum.
Haal de gekookte tomaten door een groentemolen. Doe de puree in een pan en kook in 40 minuten tot het dik wordt.
Giet de olie in een andere pan en bak de aubergines. Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier en droog ze goed af.
Kook de pasta gaar in kokend gezouten water. Giet de pasta af, doe in de pan met de tomatenpuree en schep om.
Serveer de pasta en voeg de gebakken aubergines toe, werk af met een blaadje basilicum en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
8 cherrytomaten
3 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
2 takjes verse basilicum
320 g De Cecco penne rigate nr. 41
30 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen