Pastasalade met mozzarella, veldsla en tuinerwten
bewaar
bewaar

Pastasalade met mozzarella, veldsla en tuinerwten

Ideaal voor op een zonnige dag: pastasalade met mozzarella en amandelen.

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de tuinerwten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer ondertussen de tuinerwten 1 min. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en houd apart. Doe dit ook met de pasta.

Snijd ondertussen de bosuitjes en het basilicum fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de bosui, het basilicum, de knoflook, het limoensap, de olie en 1/3 van de tuinerwten in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dikke dressing. Voeg eventueel 3-4 el water (per 4 personen) toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af en halveer.

Hak de amandelen grof. Meng de pasta met de veldsla, dressing, mozzarella en de helft van de overgebleven tuinerwten. Schep goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de tuinerwten, de gehakte amandelen en het limoenrasp.

bereidingstipJe kunt de tuinerwtendressing 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastasalade met mozzarella, veldsla en tuinerwten

Ideaal voor op een zonnige dag: pastasalade met mozzarella en amandelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig