Pastasalade met mozzarella, veldsla en tuinerwten
Ideaal voor op een zonnige dag: pastasalade met mozzarella en amandelen.
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer ondertussen de tuinerwten 1 min. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en houd apart. Doe dit ook met de pasta.
Snijd ondertussen de bosuitjes en het basilicum fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de bosui, het basilicum, de knoflook, het limoensap, de olie en 1/3 van de tuinerwten in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dikke dressing. Voeg eventueel 3-4 el water (per 4 personen) toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af en halveer.
Hak de amandelen grof. Meng de pasta met de veldsla, dressing, mozzarella en de helft van de overgebleven tuinerwten. Schep goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de tuinerwten, de gehakte amandelen en het limoenrasp.
Pastasalade met mozzarella, veldsla en tuinerwten
Ideaal voor op een zonnige dag: pastasalade met mozzarella en amandelen.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de tuinerwten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer ondertussen de tuinerwten 1 min. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en houd apart. Doe dit ook met de pasta.
Snijd ondertussen de bosuitjes en het basilicum fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe de bosui, het basilicum, de knoflook, het limoensap, de olie en 1/3 van de tuinerwten in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dikke dressing. Voeg eventueel 3-4 el water (per 4 personen) toe als de dressing te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mozzarella af en halveer.
Hak de amandelen grof. Meng de pasta met de veldsla, dressing, mozzarella en de helft van de overgebleven tuinerwten. Schep goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de tuinerwten, de gehakte amandelen en het limoenrasp.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g diepvries tuinerwten
300 g farfalle
2 bosuitjes
15 g verse basilicum
1 limoen
1 teen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
125 g minimozzarella
20 g ongebrande amandelen
150 g veldsla
Dit heb je nodig
schuimspaan
staafmixer met hoge beker