BBQ veganspies met oesterzwam en groene asperge
Een plantaardige BBQ-sensatie om je vinges bij af te likken!
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Snijd de courgette in 16 plakken (per 4 personen). Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en halveer ze in de breedte. Scheur de oesterzwammen doormidden.
Meng de ras el hanout met de milde olijfolie en meng met de courgetteplakken, aspergestukken en oesterzwammen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steek de barbecue aan. Rijg aan elke satéprikker 2 stukken asperge en 2 plakken courgette. Rijg er ¼ van de oesterzwammen aan, ze mogen nauw aansluiten. Rijg er nog 2 plakken courgette aan en eindig met 2 stukken asperge. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Gril de spiesjes in 10-15 min. gaar.
BBQ veganspies met oesterzwam en groene asperge
Een plantaardige BBQ-sensatie om je vinges bij af te likken!
bijgerecht
null personen
180 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Snijd de courgette in 16 plakken (per 4 personen). Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en halveer ze in de breedte. Scheur de oesterzwammen doormidden.
Meng de ras el hanout met de milde olijfolie en meng met de courgetteplakken, aspergestukken en oesterzwammen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steek de barbecue aan. Rijg aan elke satéprikker 2 stukken asperge en 2 plakken courgette. Rijg er ¼ van de oesterzwammen aan, ze mogen nauw aansluiten. Rijg er nog 2 plakken courgette aan en eindig met 2 stukken asperge. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Gril de spiesjes in 10-15 min. gaar.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
8 groene asperges
300 oesterzwammen
2 tl ras el hanout
4 el olijfolie mild
Dit heb je nodig
sateprikker