Sandwich met zalm, ricottaspread en rode biet
Zon, zee, zalm: deze frisse sandwich neem je makkelijk mee op pad!
Aan de slag
Snijd de dille en bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de kruiden met het citroenrasp, 1 el (per 4 personen) citroensap en de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster het brood in de broodrooster. Snijd ondertussen de rode biet in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
Bestrijk alle sneetjes brood met de ricottaspread. Beleg de helft van de sneetjes met strakke lagen biet, zalm en kropsla en leg de andere sneetjes erop. Druk aan en snijd schuin doormidden. De sandwich mag goed gevuld zijn.
Sandwich met zalm, ricottaspread en rode biet
Zon, zee, zalm: deze frisse sandwich neem je makkelijk mee op pad!
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de dille en bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de kruiden met het citroenrasp, 1 el (per 4 personen) citroensap en de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster het brood in de broodrooster. Snijd ondertussen de rode biet in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.
Bestrijk alle sneetjes brood met de ricottaspread. Beleg de helft van de sneetjes met strakke lagen biet, zalm en kropsla en leg de andere sneetjes erop. Druk aan en snijd schuin doormidden. De sandwich mag goed gevuld zijn.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g dille
5 g verse bieslook
½ citroen
1 el extra vierge olijfolie
250 g ricotta
8 sneetjes volkorenvloerbrood
200 g gekookte bieten
200 g gerookte zalm
8 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
broodrooster