Zoete-aardappelsalade met blauwe bessen en yoghurtdressing
Maak je klaar voor een smaakexplosie met deze knaller van een salade. Perfect voor bij een zomerse BBQ of als frisse maaltijd op warme dagen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken van 2 cm en meng met de komijn, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de zoete aardappel met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de spitskool in flinterdunne repen (dit kan eventueel met een mandoline). Snijd de peterselie fijn. Doe de yoghurt in een kom, verkruimel de kaas zo fijn mogelijk en meng erdoor. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng 1½ el sap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de olie door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de spitskool met de helft van de dressing en meng vervolgens met de zoete aardappel, ⅔ van de peterselie en de blauwe bessen. Verdeel over een schaal en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.
Zoete-aardappelsalade met blauwe bessen en yoghurtdressing
Maak je klaar voor een smaakexplosie met deze knaller van een salade. Perfect voor bij een zomerse BBQ of als frisse maaltijd op warme dagen.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken van 2 cm en meng met de komijn, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de zoete aardappel met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de spitskool in flinterdunne repen (dit kan eventueel met een mandoline). Snijd de peterselie fijn. Doe de yoghurt in een kom, verkruimel de kaas zo fijn mogelijk en meng erdoor. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng 1½ el sap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de olie door de yoghurtdressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de spitskool met de helft van de dressing en meng vervolgens met de zoete aardappel, ⅔ van de peterselie en de blauwe bessen. Verdeel over een schaal en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g zoete aardappelen
1 tl gemalen komijn
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
25 g amandelschaafsel
600 g spitskool
15 g platte peterselie
100 ml volle yoghurt
100 g witte kaas 45+
1 citroen
2 el olijfolie
150 g blauwe bessen
Dit heb je nodig
bakpapier
mandoline