Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
Hoe je de dag goed begint? Met yoghurt met fruit, maar dan wel op z'n Jamie's!
Aan de slag
Rooster de havermout met het venkelzaad en de kokosvlokken in een koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken, hussel ze regelmatig door elkaar. Doe de geroosterde havermoutmix in een kom en schep er de yoghurt op.
Zet de pan terug op het vuur, doe de blauwe bessen erin met een flinke scheut water. Laat de bessen een paar minuten koken tot ze openbarsten en je een schenkbare saus hebt, en schep het geheel op de yoghurt.
Snijd een van de wangen van de mango af en kerf het vruchtvlees hiervan kruislings in. Snijd niet te diep, zodat de blokjes, wanneer je de schil binnenstebuiten drukt, als een soort egel naar buiten komen te staan (bewaar de rest van de mango voor een andere keer). Pel en snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze evenals de mango met een kneepje limoensap. Doe de banaan en de mango-egel in de kom en ga meteen aan tafel.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
Hoe je de dag goed begint? Met yoghurt met fruit, maar dan wel op z'n Jamie's!
null personen
420 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de havermout met het venkelzaad en de kokosvlokken in een koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken, hussel ze regelmatig door elkaar. Doe de geroosterde havermoutmix in een kom en schep er de yoghurt op.
Zet de pan terug op het vuur, doe de blauwe bessen erin met een flinke scheut water. Laat de bessen een paar minuten koken tot ze openbarsten en je een schenkbare saus hebt, en schep het geheel op de yoghurt.
Snijd een van de wangen van de mango af en kerf het vruchtvlees hiervan kruislings in. Snijd niet te diep, zodat de blokjes, wanneer je de schil binnenstebuiten drukt, als een soort egel naar buiten komen te staan (bewaar de rest van de mango voor een andere keer). Pel en snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze evenals de mango met een kneepje limoensap. Doe de banaan en de mango-egel in de kom en ga meteen aan tafel.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g havermout
1 tl venkelzaad
1 tl kokosvlokken
2 el volle yoghurt
50 g blauwe bessen
250 ml water
1 eetrijpe mango
½ banaan
½ limoen