English-breakfastbowl
Een breakfastbowl met een Engelse twist. Begin je dag met deze Engelse bowl en hebt al 200 gram groente in de ochtend te pakken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Knip de tros tomaten in 4 kleinere trosjes, omwikkel de trosjes met een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met ⅕ olie en balsamicoazijn en vouw losjes dicht. Leg de kipchipolata’s en de tomatenpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Doe na 5 min. de plakjes spek erbij.
Doe ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een kleine steelpan en verwarm op laag vuur. Roer af en toe door. Verhit ⅓ olie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Haal de spek, chipolata’s en tomaten uit de oven. Rooster het brood. Verhit de rest van de olie in de grote koekenpan en bak de spiegeleieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de chipolata’s elk in 4 schuine stukken. Snijd de toast diagonaal. Schep de witte bonen in het midden van de kommetjes. Verdeel de spek, stukjes chipolata, gepofte tomaatjes, spinazie, spiegeleieren en toast eromheen. Schep wat van de vrijgekomen sappen van de tomaat over de tomaten.
English-breakfastbowl
Een breakfastbowl met een Engelse twist. Begin je dag met deze Engelse bowl en hebt al 200 gram groente in de ochtend te pakken.
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Knip de tros tomaten in 4 kleinere trosjes, omwikkel de trosjes met een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met ⅕ olie en balsamicoazijn en vouw losjes dicht. Leg de kipchipolata’s en de tomatenpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Doe na 5 min. de plakjes spek erbij.
Doe ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een kleine steelpan en verwarm op laag vuur. Roer af en toe door. Verhit ⅓ olie in een grote koekenpan en bak de knoflook kort. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Haal de spek, chipolata’s en tomaten uit de oven. Rooster het brood. Verhit de rest van de olie in de grote koekenpan en bak de spiegeleieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de chipolata’s elk in 4 schuine stukken. Snijd de toast diagonaal. Schep de witte bonen in het midden van de kommetjes. Verdeel de spek, stukjes chipolata, gepofte tomaatjes, spinazie, spiegeleieren en toast eromheen. Schep wat van de vrijgekomen sappen van de tomaat over de tomaten.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
380 g Tasty Tom trostomaten
3½ el olijfolie mild
2 el balsamicoazijn
4 kipchipolata's gekruid
6 plakken ontbijtspek
400 g witte bonen in tomatensaus
400 g spinazie
4 scharreleieren
4 sneetjes Liefde & Passie speltbroden
Dit heb je nodig
bakpapier
broodrooster