Breakfast-burrito met spek, ei en avocado
Een keer wat anders als ontbijt? Deze Tex-mex breakfast burrito, of ontbijtburrito, houdt je de hele ochtend voldaan!
Aan de slag
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in ca. 6-8 min. op middelhoog vuur knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Snijd de tomaten in plakken, de bosui in flinterdunne ringen en halveer de slablaadjes in de lengte. Halveer de avocado in de lengte. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakken.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Zet het vuur uit.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap in het midden in de breedte met 2 el bonenspread, laat de randen vrij. Verdeel er de cheddar, het ei en spek, de tomaten, avocado, 1 el salsa, de bosui en sla over.
Vouw eerst de brede onderste kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de burrito’s hierin 5 min. in delen. Keer halverwege. Lekker met extra red Mexican salsa.
Breakfast-burrito met spek, ei en avocado
Instructievideo - 00:59 min.
Breakfast-burrito met spek, ei en avocado
Een keer wat anders als ontbijt? Deze Tex-mex breakfast burrito, of ontbijtburrito, houdt je de hele ochtend voldaan!
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in ca. 6-8 min. op middelhoog vuur knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Snijd de tomaten in plakken, de bosui in flinterdunne ringen en halveer de slablaadjes in de lengte. Halveer de avocado in de lengte. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakken.
Klop de eieren los met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Zet het vuur uit.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap in het midden in de breedte met 2 el bonenspread, laat de randen vrij. Verdeel er de cheddar, het ei en spek, de tomaten, avocado, 1 el salsa, de bosui en sla over.
Vouw eerst de brede onderste kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de burrito’s hierin 5 min. in delen. Keer halverwege. Lekker met extra red Mexican salsa.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes ontbijtspek
200 g Tasty Tom trostomaten
1 bosui
8 blaadjes babyromainesla
1 avocado
6 scharreleieren
1 el olijfolie mild
4 veggie wraps bieten
200 g La Morena black beans refried in blik
100 g geraspte cheddar
4 el La Morena red enchilada sauce in pot