Huevos rancheros met refried beans
Huevos rancheros is een stevig Mexicaans ontbijt van gebakken eieren, gebakken maistortilla's, salsa en 'refried beans'.
Aan de slag
Snijd de koriander grof. Snijd de tomaten in stukjes en de ui grof. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd het vruchtvlees grof. Doe de tomaat, ui, pepers, het water en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur. Voeg de helft van de koriander toe en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd warm op laag vuur.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpannen. Bak in elke pan een tortilla 30 sec. per kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Het is niet de bedoeling dat de tortilla’s helemaal krokant worden. Leg de tortilla’s op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de tortilla’s.
Laat het vet in de pannen zitten en bak in elke pan 4 spiegeleieren. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verdeel de tortilla’s over 4 borden en leg op elke tortilla een gebakken ei. Verdeel de saus over het eiwit. Leg de bonenspread en avocado naast de tortilla’s en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer direct.
Huevos rancheros met refried beans
Huevos rancheros is een stevig Mexicaans ontbijt van gebakken eieren, gebakken maistortilla's, salsa en 'refried beans'.
null personen
985 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de koriander grof. Snijd de tomaten in stukjes en de ui grof. Verwijder de steelaanzet van de pepers en snijd het vruchtvlees grof. Doe de tomaat, ui, pepers, het water en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur. Voeg de helft van de koriander toe en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd warm op laag vuur.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpannen. Bak in elke pan een tortilla 30 sec. per kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Het is niet de bedoeling dat de tortilla’s helemaal krokant worden. Leg de tortilla’s op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de tortilla’s.
Laat het vet in de pannen zitten en bak in elke pan 4 spiegeleieren. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verdeel de tortilla’s over 4 borden en leg op elke tortilla een gebakken ei. Verdeel de saus over het eiwit. Leg de bonenspread en avocado naast de tortilla’s en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer direct.
bewaartip:
bereidingstip:
serveertip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse koriander
8 Tasty Tom trostomaten
1 middelgrote ui
2 verse groene peper
100 ml water
10 el zonnebloemolie
8 La Morena maistortillawraps
8 middelgrote eieren
2 eetrijpe avocado's
440 g La Morena black beans refried in blik
Dit heb je nodig
staafmixer
koekenpan (Ø 28 cm)