Flatbreadpizza met courgette, zalm en peterselie-olie
Zalm-zaligheid op een plat brood: courgette en peterselie-olie maken deze pizza perfect.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Rasp de courgette, doe in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 1-2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de flatbreads over een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met de zuivelspread en bestrooi met de mozzarella. Verdeel de ui en courgette erover en bak ca. 10 min. in de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof, doe samen met de rest van de olie, knoflook en 1 el citroensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de flatbreads uit de oven en verdeel de zalm in stukken erover. Besprenkel met de peterselie-olie en bestrooi met wat citroenrasp en versgemalen peper.
Flatbreadpizza met courgette, zalm en peterselie-olie
Zalm-zaligheid op een plat brood: courgette en peterselie-olie maken deze pizza perfect.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Rasp de courgette, doe in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 1-2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de flatbreads over een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met de zuivelspread en bestrooi met de mozzarella. Verdeel de ui en courgette erover en bak ca. 10 min. in de oven.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof, doe samen met de rest van de olie, knoflook en 1 el citroensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de flatbreads uit de oven en verdeel de zalm in stukken erover. Besprenkel met de peterselie-olie en bestrooi met wat citroenrasp en versgemalen peper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 courgette
4 el extra vierge olijfolie
4 flatbreads
150 g zuivelspread naturel
150 g geraspte mozzarella
1 citroen
20 g verse peterselie
1 teen knoflook
200 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker