Flatbreadpizza met courgette, zalm en peterselie-olie
bewaar
bewaar

Flatbreadpizza met courgette, zalm en peterselie-olie

Zalm-zaligheid op een plat brood: courgette en peterselie-olie maken deze pizza perfect.

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Rasp de courgette, doe in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 1-2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de flatbreads over een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met de zuivelspread en bestrooi met de mozzarella. Verdeel de ui en courgette erover en bak ca. 10 min. in de oven.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie grof, doe samen met de rest van de olie, knoflook en 1 el citroensap (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de flatbreads uit de oven en verdeel de zalm in stukken erover. Besprenkel met de peterselie-olie en bestrooi met wat citroenrasp en versgemalen peper.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flatbreadpizza met courgette, zalm en peterselie-olie

Zalm-zaligheid op een plat brood: courgette en peterselie-olie maken deze pizza perfect.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig