Andijviesalade met radijs en aardbeidressing
bewaar
bewaar

Andijviesalade met radijs en aardbeidressing

Wie denkt dat andijvie alleen goed smaakt in de stamppot, heeft deze salade nog niet geproefd. En wat eet je daar bij? Aarbei!

15 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Rooster de zonnebloempitten en het venkelzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Snijd ondertussen de radijs en de helft van de aardbeien in parten. Pureer de andere helft van de aardbeien met de olie en balsamicoazijn in de beker van de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de andijvie over een grote schaal en meng met de radijs, aardbeienparten en de dressing. Bestrooi met de zonnebloempitten en het venkelzaad.

combinatietipLekker met stokbrood.
variatietipIn plaats van gewone radijzen kun je ook een radijsmix gebruiken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Andijviesalade met radijs en aardbeidressing

Wie denkt dat andijvie alleen goed smaakt in de stamppot, heeft deze salade nog niet geproefd. En wat eet je daar bij? Aarbei!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig