Andijviesalade met radijs en aardbeidressing
Wie denkt dat andijvie alleen goed smaakt in de stamppot, heeft deze salade nog niet geproefd. En wat eet je daar bij? Aarbei!
Aan de slag
Rooster de zonnebloempitten en het venkelzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de radijs en de helft van de aardbeien in parten. Pureer de andere helft van de aardbeien met de olie en balsamicoazijn in de beker van de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de andijvie over een grote schaal en meng met de radijs, aardbeienparten en de dressing. Bestrooi met de zonnebloempitten en het venkelzaad.
Andijviesalade met radijs en aardbeidressing
Wie denkt dat andijvie alleen goed smaakt in de stamppot, heeft deze salade nog niet geproefd. En wat eet je daar bij? Aarbei!
bijgerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de zonnebloempitten en het venkelzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de radijs en de helft van de aardbeien in parten. Pureer de andere helft van de aardbeien met de olie en balsamicoazijn in de beker van de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de andijvie over een grote schaal en meng met de radijs, aardbeienparten en de dressing. Bestrooi met de zonnebloempitten en het venkelzaad.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g zonnebloempitten
1 tl venkelzaad
250 g radijsjes
500 g aardbeien
3 el olijfolie extra vierge
1 el wittebalsamicoazijn
250 g andijvie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker