Tofu bakken en bereiden
bewaar
bewaar

Tofu bakken en bereiden

Tofu bakken en bereiden met maar 2 ingrediënten? Zo doe je dat!

15 min. bereiden / 30 min. wachten

2 ingrediënten

Aan de slag

Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek of groot vel keukenpapier op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de theedoek of het keukenpapier over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt. Snijd de tofu in 16 gelijke blokjes (per 4 personen).

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudgeel en knapperig. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat uitlekken op

variatietipJe kunt de tofu ook na het bakken marineren in pittige gember-sojamarinade of tijdens het bakken extra smaak geven met cajunkruiden of Griekse kruiden.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tofu bakken en bereiden

Tofu bakken en bereiden met maar 2 ingrediënten? Zo doe je dat!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig