Tofu bakken en bereiden
Tofu bakken en bereiden met maar 2 ingrediënten? Zo doe je dat!
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek of groot vel keukenpapier op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de theedoek of het keukenpapier over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt. Snijd de tofu in 16 gelijke blokjes (per 4 personen).
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudgeel en knapperig. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat uitlekken op
Tofu bakken en bereiden
Tofu bakken en bereiden met maar 2 ingrediënten? Zo doe je dat!
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek of groot vel keukenpapier op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de theedoek of het keukenpapier over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat minimaal 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt. Snijd de tofu in 16 gelijke blokjes (per 4 personen).
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudgeel en knapperig. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat uitlekken op
serveertip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
4 el zonnebloemolie