Glasnoedels maken
bewaar
bewaar

Glasnoedels maken

Glasnoedels in een halfuur op tafel zetten met prei, gehakt en een kick van rode peper. Daar loopt het water je van in de mond!

25 min. bereiden

zeer pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Doe de noedelsmihoen in een hittebestendige kom. Schenk er het kokende water over en laat 3 min. staan. Roer los, giet af en spoel goed koud onder koud stromend water. Doe in de kom en meng de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie erdoor. Laat staan tot gebruik.

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de stukken in de lengte in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in dunne reepjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel onder koud stromend water. Snijd in stukken van 4 cm en de stukken in de lengte in reepjes van een ½ cm. Schil de gember en snijd in dunne lucifers. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Doe, als de wok goed heet is, het gehakt erin en roerbak in 3 min. gaar en knapperig. Schep uit de pan maar laat het bakvet achter in de pan.

Roerbak de gember, rode peper en winterpeen 3 min. op hoog vuur in de wok. Voeg de prei en knoflook toe en bak 2 min. mee. Schep voorzichtig de noedels, het gehakt, de suiker, rest van de sojasaus en rest van de sesamolie erdoor en bak nog 1 min.

Schep uit de pan op een schaal en bestrooi met de bosui.

vegantipVervang het gehakt door vegetarische rulstukjes om het gerecht veganistisch te maken.
achtergrondinfoGlasnoedels zijn noedels gemaakt van het zetmeel van mungbonen, zoete aardappelen of cassave.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glasnoedels maken

Glasnoedels in een halfuur op tafel zetten met prei, gehakt en een kick van rode peper. Daar loopt het water je van in de mond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig