Boerenkarbonade met rucolastamppot en appel
bewaar
bewaar

Boerenkarbonade met rucolastamppot en appel

Deze smeuïge rucolastamppot met boerenkarbonades en appel is ultiem comfort food.

40 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Leg de karbonades op een bord. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en doe ze in de hakmolen. Voeg ⅔ van de knoflook, de azijn en 2 el olie (per 4 personen) toe en maal met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zwarte peper. Besmeer de karbonades aan beide kanten met de marinade en laat 15 min. in de koelkast marineren.

Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook met de rest van de knoflook in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot puree. Meng de melk en 4 el olie (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de karbonades eventueel op smaak met zout en bak ze in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.

Snijd ondertussen de appels in parten en bak ze de laatste 4 min. mee met de karbonades. Haal de karbonades uit de pan en laat ze 4 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Verdeel de stamppot, karbonades en appel over de borden en besprenkel met de jus die is achtergebleven in de pan.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkarbonade met rucolastamppot en appel

Deze smeuïge rucolastamppot met boerenkarbonades en appel is ultiem comfort food.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig