Boerenkarbonade met rucolastamppot en appel
Deze smeuïge rucolastamppot met boerenkarbonades en appel is ultiem comfort food.
Aan de slag
Leg de karbonades op een bord. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en doe ze in de hakmolen. Voeg ⅔ van de knoflook, de azijn en 2 el olie (per 4 personen) toe en maal met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zwarte peper. Besmeer de karbonades aan beide kanten met de marinade en laat 15 min. in de koelkast marineren.
Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook met de rest van de knoflook in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot puree. Meng de melk en 4 el olie (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de karbonades eventueel op smaak met zout en bak ze in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de appels in parten en bak ze de laatste 4 min. mee met de karbonades. Haal de karbonades uit de pan en laat ze 4 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verdeel de stamppot, karbonades en appel over de borden en besprenkel met de jus die is achtergebleven in de pan.
Boerenkarbonade met rucolastamppot en appel
Deze smeuïge rucolastamppot met boerenkarbonades en appel is ultiem comfort food.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Leg de karbonades op een bord. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en doe ze in de hakmolen. Voeg ⅔ van de knoflook, de azijn en 2 el olie (per 4 personen) toe en maal met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zwarte peper. Besmeer de karbonades aan beide kanten met de marinade en laat 15 min. in de koelkast marineren.
Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook met de rest van de knoflook in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot puree. Meng de melk en 4 el olie (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de karbonades eventueel op smaak met zout en bak ze in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de appels in parten en bak ze de laatste 4 min. mee met de karbonades. Haal de karbonades uit de pan en laat ze 4 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verdeel de stamppot, karbonades en appel over de borden en besprenkel met de jus die is achtergebleven in de pan.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 boerenkarbonades
10 g verse rozemarijn
3 tenen knoflook
1 el rodewijnazijn
7 el extra vierge olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
500 g knolselderij
150 ml volle melk
150 g rucola
2 Elstar appels
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
pureestamper