Mascarponetaart
bewaar
bewaar

Mascarponetaart

Door alleen naar deze taart te kijken word je al vrolijk. Laat staan als je 'm proeft!

20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, het amandelmeel, zout, 60 g poedersuiker, 1 tl citroenrasp en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm met de deeglap en snijd de randen bij. Prik de deegbodem een aantal keer in met een vork.

Bak de taartbodem in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Haal uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.

Roer ondertussen de mascarpone los met de slagroom, het vanille-extract en de rest van poedersuiker. Hak de pistachenoten fijn. Snijd een halve citroen in flinterdunne halve plakjes.

Besmeer de taartbodem met de lemoncurd. Verdeel de mascarpone-slagroom erover en strijk glad. Garneer de rand van de taart om en om met de citroenplakken en frambozen. Bestrooi met de pistachenoten.

resttipDeeg over? Maak er koekjes van. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit een lap van een ½ cm dik. Steek er koekjes­ uit. Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12-­15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de koekjes lichtbruin kleuren met een iets donkerder randje. Laat min. 30 min. afkoelen en bewaar de koekjes in een luchtdichte bewaardoos.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mascarponetaart

Door alleen naar deze taart te kijken word je al vrolijk. Laat staan als je 'm proeft!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig